14 Ιουν 2017

Για εξηγήσεις καλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το πόθεν έσχες της Μαρέβα και το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για το «σπίτι του Βολταίρου».

- Κυριάκος-Μαρέβα δεν συμφωνούν ούτε για το πότε ήταν σε διάσταση
- Και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, για τις καταγγελίες πρώην συνεργάτιδός του ότι της κατακρατούσε μέρος του μισθού της

   Να κληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, που δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες του, αποφάσισε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.
   Ο πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τον ακριβή χρόνο κατά τον οποίο το ζευγάρι βρίσκονταν σε διάσταση, αφού φαίνεται να υπάρχει σχετική «ασυμφωνία» μεταξύ του ζευγαριού.
    Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφέρει ότι η διάσταση διήρκησε πέντε χρόνια (από το 2006 έως το 2011), ενώ η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει δηλώσει δημόσια πως η διάσταση είχε διαρκέσει για οκτώ χρόνια (από το 2006 έως το 2014).

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι κρύβεται πίσω από την... διάσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη σύζυγό του;

   Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως η υπόθεση θα πρέπει να οδηγηθεί στο αρχείο, επικαλούμενοι την εισήγηση του ανώτατου δικαστικού που εκπροσωπεί το ΣτΕ στην Επιτροπή, ο οποίος δήλωσε ότι με βάση τον νόμο οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν εν διαστάσει συζύγους τους στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: #Mareva_gate: Ρεπορτάζ της «Documento» για την offshore της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη

   Η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να εξετάσει το πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και πιο συγκεκριμένα για το εάν νομίμως ή όχι δεν συμπεριέλαβε στην δήλωση πόθεν έσχες και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.
   Στο επίκεντρο της Επιτροπής βρέθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβα Μητσοτάκη, και πιο συγκεκριμένα, το 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι, γνωστό και ως «σπίτι του Βολταίρου».

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων η Μαρέβα Μητσοτάκη για το σπίτι του Βολταίρου

   Η Επιτροπή πόθεν έσχες αποφάσισε, τέλος, να καλέσει για κατάθεση και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ύστερα από τις καταγγελίες πρώην συνεργάτιδός του ότι της κατακρατούσε μέρος του μισθού της.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μου έπαιρνε εκβιαστικά τον μισθό μου»: Άρση ασυλίας και έλεγχο πόθεν έσχες ζητεί η Οικονομική Εισαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.