29 Νοε 2016

Τι δεν μας είπαν (πάλι ξέχασαν?) τα κανάλια τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

Πλουραλιστική(?) και αντικειμενική(?) ενημέρωση(?)


   Στο επίκεντρο η β' αξιολόγηση, τα εργασιακά, οι συνομιλίες με Μοσκοβισί και Κερέ, η φονική κακοκαιρία στη Ζάκυνθο, οι εκδηλώσεις πένθους στην Κούβα και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα... 
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές:

«Ρεαλιστικός και εφικτός ο στόχος να υπάρξει πολιτική συμφωνία στις 5 Δεκέμβρη»
Είναι εφικτός ο στόχος να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 5 Δεκέμβρη, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ενώ σημείωναν ότι είναι εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα μετά το 2018. (αναλυτικά)

Υπ. Παιδείας προς σχολάρχες: Ο νόμος για το «My school» θα εφαρμοστεί προς κάθε κατεύθυνση
«Η υποχρέωση των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων να αποστέλλουν τα στοιχεία στο My school, όπως πράττουν και τα δημόσια σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη και η μη τήρησή της παράνομη», διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στη νέα πρόκληση των σχολαρχών. (αναλυτικά)

Διεθνείς συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα: Εμιράτα, Ισραήλ αλλά και Σερβία, Ουκρανία οι επόμενοι σταθμοί του πρωθυπουργού
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόλου της χώρας διεθνώς, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων και επαφών. (αναλυτικά)

Π. Πολάκης: Στις 12 Δεκεμβρίου η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις στο χώρο της υγείας
Ο αν. υπουργός υγείας δήλωσε ότι «στις 12 Δεκεμβρίου η προκήρυξη για τις 4.000 θέσεις στο χώρο της υγείας» και διέψευσε κατηγορηματικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι παλαιά Διαθήκη, ούτε Ευαγγέλιο η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, διαψεύδω όσα λέει». (αναλυτικά)
Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι τα κανάλια δεν προέβαλαν ότι με αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία και μέσω ανακατανομής προσωπικού και προσλήψεις άνοιξαν μονάδες που έμεναν κλειστές. Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει πλέον η πολιτική βούληση ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, στον αντίποδα των πολιτικών επιλογών του παρελθόντος που ενίσχυαν τον ιδιωτικό τομέα.

«Το ΕΣΡ να είναι το άγρυπνο μάτι της Δημοκρατίας»: Οι δηλώσεις Βούτση και Παππά κατά την ορκωμοσία
Ο πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής χαρακτήρισε όπλο στα χέρια του νέου ΕΣΡ το νόμο 4339 και απευθυνόμενος προς τα μέλη δήλωσε ότι δεν ξεκινούν από το μηδέν. (αναλυτικά)

Χρ. Σπίρτζης: Αναβαθμίζεται η γεωπολιτική θέση της χώρας μας
«Μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, το συνολικό έργο ολοκληρώνει την σιδηροδρομική ΠΑΘΕ. Με την ολοκλήρωση του μειώνεται κατά 1 ώρα, τουλάχιστον, η απόσταση της Αθήνας από τη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Σπίρτζης, τονίζοντας παράλληλα ότι «μένουν μόνο δύο τμήματα του έργου. Το ένα, Τιθορέα –Λιανοκλάδι, θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2017 και θα δοθεί σε κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2017, με τις δοκιμές που πρέπει να γίνουν και το δεύτερο τμήμα, Λιανοκλάδι- Δομοκός, θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 και θα δοθεί σε κυκλοφορία τον Μάρτη του 2018, μετά τους απαιτούμενους ελέγχους» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. (αναλυτικά)

ΟΟΣΑ: Η ελληνική οικονομία ανέκαμψε στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 - Αναγκαία η πρόσθετη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι απαιτείται πρόσθετη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και η ανάκαμψή της. (αναλυτικά)

Στη Βουλή καταγγελίες για φοροδιαφυγή 77 εκατ. ευρώ του Κοντομηνά
Σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τον “ισχυρό άνδρα” του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά έφτασαν στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτές, ο γνωστός επιχειρηματίας με την ανοχή υπηρεσιακών παραγόντων “δώρισε” μετοχές σε συγγενείς και φίλους με την μέθοδο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για να φοροδιαφεύγει, καταφέρνοντας το εξής καταπληκτικό: Για φόρο δωρεάς ύψους 77 εκατομμυρίων ευρώ, που έπρεπε να καταβληθεί πριν από 6 χρόνια, η Δ’ ΔΟΥ Αθηνών επέδωσε το σχετικό Σημείωμα Διαπιστώσεων Ελέγχου μόλις πριν από δυο εβδομάδες… (αναλυτικά)

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο τέλος Οκτωβρίου οι καταθέσεις ιδιωτών διαμορφώθηκαν στα 124,6 δισ. ευρώ από 123,47 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου. (αναλυτικά)

Θ. Φωτίου: Με ένα ΑΦΜ πλήρης ενημέρωση για επιδόματα και προγράμματα
Πλήρες αυτόματο σύστημα ενημέρωσης για τα επιδόματα και τις προνοιακές υπηρεσίες που δικαιούται θα έχει κάθε πολίτης με την ολοκλήρωση του νέου συστήματος απόδοσης και πληρωμής τους, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στην «Οικονομία Στο Κόκκινο» και τον Στ. Σχινά. (αναλυτικά)

Δ. Παπαδημητρίου: Ίδρυση επιχείρησης "με μια στάση" ως τον Μάρτιο του 2017
Όπως εξήγησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, ο στόχος της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση του επιχειρείν σε μια δύσκολη επιχειρηματικά περίοδο, ενώ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο "Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις" θα συμβάλει στην άρση των εμποδίων της αγοράς και βελτίωση του ανταγωνισμού. (αναλυτικά)

ICAP: Μειωμένος κατά 42,7% ο αριθμός των πτωχεύσεων ελληνικών εταιρειών
Στην Ελλάδα σημειώθηκαν 189 πτωχεύσεις το 2015, έναντι 330 πτωχεύσεων το 2014, μείωση της τάξης του 42,7%, η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση στον ευρωπαϊκό νότο. (αναλυτικά)

Εισαγγελική πρόταση: Ένοχοι οι βασανιστές του Ουαλίντ Ταλέμπ για ληστεία, αρπαγή και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με ρατσιστικό κίνητρο
Στο εφετείο Πειραιά συνεχίστηκε σήμερα η συνεδρίαση για την πολύκροτη υπόθεση του βασανισμού του Αιγύπτιου Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος το 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα. (αναλυτικά)

Σύσκεψη φορέων για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων
Κοινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μεταξύ του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Παντή, του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γιάννη Ταφίλη, της νεοσυσταθείσης Επιτροπής Ψηφιακής Πολιτικής του υπουργείου και 57 προέδρων τμημάτων Πληροφορικής των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. (αναλυτικά)

ΕΛΑΣ: Πλήγμα στα κυκλώματα ναρκωτικών, συνελήφθησαν 97 άτομα
Ένα ακόμη καίριο πλήγμα στα κυκλώματα των ναρκωτικών κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία με την πλήρη αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εμπορευόταν και διακινούσε μεγάλες ποσότητες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. (αναλυτικά)

5,5 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις θα δοθούν σε κτηνοτρόφους
Εντός των επόμενων ημερών θα πληρωθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους όλες οι εκκρεμείς οικονομικές αποζημιώσεις του 2016 για την οζώδη δερματίτιδα και τα άλλα προβλήματα υγείας των ζώων, συνολικού ύψους περί τα 5,5 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)
Αγωγή στη ΝΔ από τους απλήρωτους των ΝΟΔΕ
Οι εργαζόμενοι των ΝΟΔΕ στέλνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα δικαστήρια διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.