1 Αυγ 2016

Καλοκαιρινές Συναντήσεις στο Πέτα

Η ζωή των κατοίκων των χωριών της Πίνδου

   Το ντοκιμαντέρ «Ο Μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου προβάλλεται τη Δευτέρα 1 Αυγούστου (21.00) στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Πέτα. Η ταινία, που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο 15ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αφορά έναν μανάβη. Ο Νίκος Αναστασίου και η οικογένειά του οργώνουν με το φορτηγό τους τα ορεινά χωριά στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Τρικάλων, ακολουθώντας την ίδια σταθερή διαδρομή: Στουρναρέικα, Βαθύρευμα, Νέα Πεύκη, Μεσοχώρα, Αετός, Κορυφή, Παχτούρι. Χωριά ξεχασμένα και ερημωμένα, που ο μόνος σύνδεσμός τους με τον «έξω» κόσμο είναι το προγραμματισμένο πέρασμα του Μανάβη. Η γέφυρα του Ασπροπόταμου είναι η «γέφυρά» τους με τον «πολιτισμό».
   Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος παρακολουθεί την πορεία του φορτηγού για ένα περίπου χρόνο και τις τέσσερις εποχές. Η καταγραφή των σχέσεων του Μανάβη με τους ντόπιους, αναδεικνύει στοιχεία από...

η συνέχεια στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.