8 Μαρ 2016

Αλέξης Τσίπρας: Πετύχαμε την συντριπτική πλειοψηφία των στόχων μας - VIDEO

Ιστορική η σημερινή συνάντηση στη Σμύρνη, ώστε η Τουρκία να δεχθεί πίσω όλους τους μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο


   Με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των "28" ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. "Είναι ένα βήμα μπροστά η σημερινή Σύνοδος Κορυφής, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα βήματα μπροστά, γιατί οι εικόνες της Ειδομένης αφορούν την ίδια την ύπαρξη της Ένωσης και του πολιτισμού μας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.
   Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε με νόημα ότι "Πετύχαμε την συντριπτική πλειοψηφία των στόχων που είχε θέσει η ελληνική κυβέρνηση" και υπογράμμισε ότι στην σύνοδο "Όχι μόνο δεν απομονώθηκε η Ελλάδα, αλλά αντίθετα απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα".
   "Το ουσιαστικό είναι πως θα σταματήσει το δράμα στο Αιγαίο. Η σύνοδος συνεχίζεται αύριο στη Σμύρνη ώστε η Τουρκία να δεχθεί πίσω όλους τους μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.



   Στη Σμύρνη και στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας μεταφέρεται σήμερα το σκηνικό των διαβουλεύσεων για το προσφυγικό, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, κυρίως στον οικονομικό τομέα.
   Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν δέκα υπουργοί ενώ η ατζέντα θα περιλαμβάνει κυρίως ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό.
   Ειδικότερα και σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, καθώς και για την σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.
   Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί και το Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ με τη συμμετοχή 36 ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, των τροφίμων και ποτών, των κατασκευών και δομικών υλικών, των μεταφορών και logistics.
   Το Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 24 ώρες από την σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στις Βρυξέλλες που παρέπεμψε τις οριστικές αποφάσεις για το προσφυγικό για τις 17 - 18 Μαρτίου.
   Ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνόδου τα ξημερώματα της Τρίτης τόνισε ότι αυτή θα συνεχιστεί σήμερα στη Σμύρνη, όπου θα πραγματοποιηθεί όπως είπε μια «ιστορική συνάντηση», όπως τη χαρακτήρισε και θα ληφθεί απόφαση για την επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας, ώστε η Άγκυρα να δέχεται πίσω όλους τους μετανάστες που δεν έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας.
   «Αυτή η συμφωνία μπορεί να ανοίξει δρόμους για να αντιμετωπιστούν οι διακινητές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
   Στην κυβερνητική αντιπροσωπία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί:
1. Γ. Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
2. Ν. Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών
3. Π. Σκουρλέτης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
4. Θ. Δρίτσας, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
5. Ν. Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
6. Γ. Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
7. Ε. Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού
8. Ο. Γεροβασίλη, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητική Εκπρόσωπος
9. Γ. Αμανατίδης, υφυπουργός Εξωτερικών
10. Δ. Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.