8 Μαρ 2016

Βόμβα: Ο Βαξεβάνης έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα “κόκκινα δάνεια” επωνύμων, από τον Βγενόπουλο!!!

Λαβράκια στην απόρρητη έκθεση της Price Waterhouse Cooper

   Με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα koutipandoras.gr, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, λίγες ημέρες μετά την απόφαση Τσατάνη για τον Βγενόπουλο που προκάλεσε αλυσίδα αντιδράσεων στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, επανήλθε σήμερα, με μια αποκάλυψη που δημιουργεί ντόμινο εξελίξεων.
   Πιο συγκεκριμένα παραθέτει ονόματα και ποσά "επωνύμων" του επιχειρηματικού και εκδοτικού χώρου, που δανειοδοτήθηκαν από τον Βγενόπουλο, σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της PWC!!! 
   Η απόρρητη έκθεση της Price Waterhouse Cooper, μετά τη φυγή του Βγενόπουλου από τη Λαϊκή το 2012, εμπεριέχει όλα τα κόκκινα δάνεια που δόθηκαν από την τράπεζα στην 'αφρόκρεμα" της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο.
   Τα ονόματα που καταγράφονται στην έκθεση δίνουν ίσως απάντηση στο ερώτημα "γιατί ενώ τραπεζικοί διώκονται για κόκκινα δάνεια, για τα συγκεκριμένα δάνεια να υπάρχει ασυλία;
   Όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο εμφανίζεται στον κατάλογο της έκθεσης της PWC με τα κόκκινα δάνεια που έδινε η τράπεζα. Μεγάλα, ηχηρά ονόματα, που μπορείτε να τα διαβάσετε στο koutipandoras.
   Πολλά από αυτά τα ονόματα εμφανίζονται να δανειοδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς εγγυήσεις. Μετά τη δανειοδότηση εντοπίζεται έλλειμμα εξασφαλίσεων και επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η δανειοδότηση είναι ύψους δεκάδων εκατομμυρίων και εξασφαλίζεται με εγγυήσεις από μετοχές εταιριών συμφερόντων Βγενόπουλου.
   Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι πως όταν οι μετοχές απαξιώνονται, η τράπεζα δεν φροντίζει να πάρει -ως όφειλε- νέες εξασφαλίσεις. Οι ζημίες, σύμφωνα με την έκθεση της PWC με τα στοιχεία που εξετάστηκαν μέχρι και το 2012, για τη Λαϊκή φτάνουν -στο πιο αισιόδοξο σενάριο- τα 2,5 δις ευρώ, ενώ στο χειρότερο τα 15 δις ευρώ.
   Πολλά από τα δάνεια δίνονται σε επιχειρηματίες που συνδέονται σε παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Βγενόπουλο. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση η δανειοδότηση της IRF (ύψους 172.294.234 ευρώ με την εξασφάλιση του δανείου να προέρχεται από μετοχές των Υγεία, MIG και Marfin Pop Bank), στην οποία μέτοχοι είναι ο Βγενόπουλος και οι εφοπλιστές Φράγκου και Βενιάμης. Η δανειοδότηση αυτή είχε εξασφαλίσεις 77.872.84, ενώ εντοπίστηκε έλλειμα 99.421.392, με επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία 49.710.696 ευρώ.
   Είναι σημαντικό ότι στη δανειοδότηση της IRF, σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας της Κύπρου, συμμετείχε και ο Βγενόπουλος, γεγονός που αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων.
   Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε την απόρρητη έκθεση της PWC ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.