2 Μαρ 2016

Τα φοβικά σύνδρομα οδηγούν σε αδιέξοδα και ναρκοθετούν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Δεν μπορεί να μην αντιδράσει η Αθήνα στις μονομερείς ενέργειες των γνωστών χωρών

   Ο φόβος κρατών και εγχώριων δυνάμεων έναντι των προσφύγων, αλλά και ο φόβος του πρώην κυβερνητικού συνασπισμού Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ έναντι των εταίρων - δανειστών μας είναι, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, οι δύο όψεις του απομονωτισμού, που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικός για τη συνοχή της Ευρώπης, αλλά και για τα συμφέροντα της χώρας.
   Το φλερτ του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στην Κ.Ο. της Ν.Δ., με την ακροδεξιά αντίληψη περί περίκλειστης χώρας και η απαίτηση να μην αντιδράσει η Αθήνα, σε περίπτωση που οι γνωστές χώρες συνεχίσουν να ενεργούν μονομερώς "ναρκοθετούν" το πεδίο συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων εν όψει του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής, καθώς: Αφενός φορτώνουν στην Ελλάδα όλο το βάρος - ευθύνη αντιμετώπισης του προσφυγικού και αφετέρου υπονομεύουν τη θέση της στην Ε.Ε. ως ισότιμης χώρας.
   Η κριτική αφορά και τη Φώφη Γεννηματά, η οποία επίσης αντιπολιτεύεται ενδεχόμενο "βέτο", χωρίς να προτείνει πιο ήπιες μορφές αντίδρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.