4 Φεβ 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το ασφαλιστικό (live blog)

- Ειρηνικές διαδηλώσεις με ελάχιστα παρατράγουδα
- Τραμπούκικη επίθεση εναντίον δημοσιογράφου
- Επεισόδιο με Χρυσαυγίτες που προκαλούσαν


   Απεργιακός πυρετός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.
   Δείτε το live blog ΕΔΩ.
   Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τις ειρηνικές διαδηλώσεις στο κέντρο αμαύρωσαν, προς το τέλος, επεισόδια που σημειώθηκαν όταν κουκουλοφόροι κινήθηκαν στο Σύνταγμα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.
   Νωρίτερα, στο κέντρο της Αθήνας, ο δημοσιογράφος Δ. Πέρρος του 9.84, που κάλυπτε τη συγκέντρωση, δέχτηκε τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους, που τον χτύπησαν σε πρόσωπο και κεφάλι. Για το επεισόδιο έβγαλε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει: "Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Δ. Πέρρου. Τέτοιου είδους τραμπουκισμοί εναντίον λειτουργών της ενημέρωσης πλήττουν την ελευθεροτυπία".
   Στο Σύνταγμα, μέλη της Χρυσής Αυγής αποπειράθηκαν να  διεισδύσουν σε μπλοκ αγροτών φωνάζοντας το σύνθημα «Ο Κασσιδιάρης στη Βουλή, τα τρακτέρ στην Εθνική». Αντέδρασαν μέλη της Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Εατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), με αποτέλεσμα να υπάρξει επεισόδιο και προπηλακισμοί. Οι Χρυσαυγίτες μπροστά στη γενική κατακραυγή αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.
   Μαζική ήταν και η συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, που κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων ετών, με βασικό σύνθημα «Ασφαλιστικό χωρίς περικοπές, ασφάλιση και σύνταξη για όλες τις γενιές».
   Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.
   Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα ενώ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.