17 Νοε 2015

Ένοχοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του για την απόκρυψη 1,4 εκατ € από το πόθεν έσχες

Αποκαλύφθηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ, σε λογαριασμό στην Ελβετική Τράπεζα HSBC

   Την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2009, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, καθώς δεν δήλωσαν 1,4 εκ ευρώ του λογαριασμού στην Ελβετική Τράπεζα HSBC, που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
   Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του καταδικάστηκαν ο καθένας σε φυλάκιση 4 ετών, όπως και πρωτόδικα, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, καθώς επίσης και σε αποζημίωση, υπέρ του Δημοσίου, για ηθική βλάβη ύψους 20.000 € και πρόστιμο άλλα 10.000 ευρώ. Επίσης θα πληρώσουν τα έξοδα του δικαστηρίου.
   Το δικαστήριο έκρινε ότι το ζευγάρι δημιούργησε τραστ με τη συνεργασία offshore εταιρίας, το όποιο «λειτούργησε ως μανδύας με στόχο την απόκρυψη του ποσού, ώστε να μην συμπεριληφθεί στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης».
   Επίσης, απέρριψε τον ισχυρισμό του πρώην υπουργού ότι δε γνώριζε την ύπαρξη του λογαριασμού της συζύγου του καθώς όπως προέκυψε, τα χρήματα εμβάστηκαν στο εξωτερικό από τον πρώην στενό του συνεργάτη, Γιώργο Κανδαλέπα.
   Η έδρα απέρριψε και το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστούν στο ζευγάρι τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.