16 Οκτ 2015

Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός για τη Σαββαΐδου

- Άσκηση ποινικής δίωξης για ευνοϊκή ρύθμιση προς τα κανάλια
- Εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη έως την Τρίτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε "πάγωμα" φορολογικού προστίμου 78 εκατομμυρίων

   Ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέα για πράξεις και παραλείψεις που ευνοούν μεγαλοκαναλάρχες και εμπλεκόμενους σε υποθέσεις τοκογλυφίας βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
   Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της για παράβαση καθήκοντος στην απόφαση που έλαβε, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, να μεταφερθεί κατά ένα έτος η υποχρέωση των καναλιών να καταβάλλουν μηνιαίως φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
   Στη δεύτερη υπόθεση, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Γ. Δραγάτσης και Αγγ. Τριανταφύλλου έχουν καλέσει την Κ. Σαββαΐδου να δώσει εξηγήσεις έως την Τρίτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας στην απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.