14 Οκτ 2015

Οι δράσεις που θα συμμετάσχουν οι μαθητές της Άρτας κατά την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Σήμερα θα γίνει διαμόρφωση παρτεριού και δεντροφύτευση στην Πλατεία Σκουφά
 
   Κατά το σχολικό έτος 2013-2014 με την υπ’ αρ. πρωτ. 12342/Γ7/03-09-2013 Εγκύκλιο, καθιερώθηκε η 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».
   Ως εκ τούτου, για το τρέχον σχολικό έτος 2015-6, η Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ορίστηκε στις 12-16 Οκτωβρίου 2015. Τις ημέρες αυτές, όλα τα ΚΠΕ και οι υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων έχουν την υποχρέωση να φροντίσουν για τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση δράσεων, όπως περιγράφονται στην παραπάνω Υπουργική Απόφαση.
   Για το σχολικό έτος 2015-2016 η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, Κυριακή Θεοδώρου, οργάνωσε δράσεις, οι οποίες δύνανται να συμβάλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και είναι οι εξής:
   1. Διαμόρφωση παρτεριού και δεντροφύτευση στην Πλατεία Σκουφά την Τετάρτη 14-10-2015 σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, τον κ. Αλέξανδρο Κανταρτζή, καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, τον Τομέα Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Άρτας
   2. 1η Σχολική Ποδηλατοδρομία την Πέμπτη 15-10-2015 με αφετηρία την Πλατεία Κιλκίς (ώρα έναρξης 10.00 π.μ.), με διαδρομή παλιό νοσοκομείο-Κομμένου-Κατσιμήτρου-Γέφυρα Άρτας-Γραμμενίτσα-Βλαχέρνα-Παραλίμνιο-Αμβρακίας-πεζόδρομος Σκουφά και τέρμα Πλατεία Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής.
   3. Δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου στο Γ/σιο Άνω Καλεντίνης σε συνεργασία με το Διευθυντή κ. Ανδρέα Χαραλάμπους, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου.
   4. Δεντροφύτευση στο Γ/σιο & Λύκειο Αγνάντων σε συνεργασία με το Διευθυντή κ. Χρυσόστομο Τσάγκα, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου.
   5. Πραγματοποίηση προβολής/έκθεσης φωτογραφίας και ζωγραφικής με θέμα «Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μου το Φθινόπωρο» στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γ. Μόραλης» από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2015, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας και το Δήμο Αρταίων. Τα καλύτερα έργα από κάθε σχολείο θα βραβευθούν.
   6. Επισκέψεις και ενημέρωση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου & Χ. Αράχθου στα σχολεία Γυμνάσιο και Λύκειο Βουργαρελίου, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγνάντων και Γυμνάσιο Πέτα.
   7. Προβολή ταινίας περιβαλλοντικού περιεχομένου στα σχολεία μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων.
   Όλα τα σχολεία, τα οποία θα συμμετάσχουν στις δράσεις που αναφέρονται στις παραγράφους 1 έως και 5, θα λάβουν τιμητικό έπαινο από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.