14 Οκτ 2015

2000 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, για την ενίσχυση υποστελεχωμένων υπηρεσιών

- Οι φορείς που δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους με τους διοριστέους των διαγωνισμών του 1998 και 2009, θα μπορούν να προσλάβουν μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ
- Και 12 προγράμματα για 104.000 άνεργους

   Την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου, που είναι υποστελεχωμένες, με 2.000 μόνιμους υπαλλήλους δρομολογούν έως το τέλος του έτους το υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ.
   Μέσα στις επόμενες ημέρες, η Ανεξάρτητη Αρχή θα απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους αδιόριστους των διαγωνισμών του 1998 και του 2009, προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι εξ αυτών είναι ακόμη διαθέσιμοι και σε ποιες ειδικότητες. Ακολούθως, θα καταρτιστούν μια λίστα με τους υποψηφίους ανά ειδικότητα και ένας πίνακας ανά υπηρεσία με τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν.
   Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (ηλεκτρονικά) επιλέγοντας τον φορέα της προτίμησής τους, προκειμένου να διοριστούν άμεσα.
   Οι φορείς που δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους με τις ειδικότητες των παλαιών διοριστέων θα μπορούν να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΝΕΟΥΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ 12 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 104.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ
   Δώδεκα προγράμματα με στόχο την απορρόφηση 104.000 ωφελουμένων έως το τέλος του 2016 ρίχνει στη μάχη κατά της ανεργίας το υπουργείο Εργασίας.
   Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα «τρέξουν» επιδοτούμενες δράσεις για 104.000 ανέργους, ενώ την αρχή θα κάνει το πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας 12μηνης διάρκειας, με έμφαση στους μακροχρόνια και πολύ μακροχρόνια ανέργους, στις γυναίκες και στους ανέργους άνω των 50 ετών.
   Επιπλέον 150.000 προσωρινές θέσεις εργασίας θα προκηρυχθούν μέσω του ΟΑΕΔ, από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου και θα έχουν διάρκεια 8 έως 12 μήνες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.