22 Ιουν 2015

Ιδρυτική πανελλαδική συνάντηση της Ενωτικής Κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ενωτική Κίνηση φιλοδοξεί να αποκαταστήσει με τη λειτουργία της τον χαρακτήρα των τάσεων ως ανοιχτά ρεύματα ιδεών, όπως περιγράφεται στο Καταστατικό του κόμματος και όχι η δημιουργία άλλης μιας τάσης που θα λειτουργεί ως μηχανισμός πίεσης και ανάδειξης στελεχών

   Η ιδρυτική πανελλαδική συνάντηση της Ενωτικής Κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου, στο Cine Κεραμεικός στην Αθήνα, χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή μελών του ΣΥΡΙΖΑ και το γόνιμο προβληματισμό που αναπτύχθηκε στις περισσότερες από πενήντα τοποθετήσεις που έγιναν κατά την εξάωρη διαδικασία.
   Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν εισηγητικά κείμενα για την πολιτική συγκυρία, το ρόλο του κόμματος στις σημερινές συνθήκες και τη στρατηγική του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία.
   Στόχος της Ενωτικής Κίνησης είναι τα πολιτικά συμπεράσματα της χθεσινής ιδρυτικής συνάντησης να αποτελέσουν τη βάση για μια συνολικότερη συζήτηση που θα αφορά στην ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες με συγκεκριμένους ιδεολογικούς, πολιτικούς και οργανωτικούς στόχους.
   Η Ενωτική Κίνηση φιλοδοξεί να αποκαταστήσει με τη λειτουργία της τον χαρακτήρα των τάσεων ως ανοιχτά ρεύματα ιδεών, όπως περιγράφεται στο Καταστατικό του κόμματος και όχι η δημιουργία άλλης μιας τάσης που θα λειτουργεί ως μηχανισμός πίεσης και ανάδειξης στελεχών. Γι αυτό το λόγο, οι συλλογικές διαδικασίες της Ενωτικής Κίνησης θα είναι πάντα ανοιχτές στο σύνολο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ενίσχυση των ιδεών, των πρακτικών και εν τέλει του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία του πρωτοφανούς εγχειρήματος της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, που αφορά το παρόν και το μέλλον του λαού, της δημοκρατίας και της Αριστεράς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
   Ανοιχτή ήταν άλλωστε και η ιδρυτική συνάντηση της Ενωτικής Κίνησης, την οποία παρακολούθησαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά σε άλλες τάσεις του κόμματος. Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της “Πλατφόρμας 2010” ο Γιάννης Μπαλάφας, ενώ διαβάστηκε χαιρετιστήριο μήνυμα από τον Αντώνη Κοτσακά εκ μέρους της “Σοσιαλιστικής Τάσης”. Μηνύματα απέστειλαν επίσης βουλευτές του κόμματος που λόγω πολιτικών υποχρεώσεων δεν κατόρθωσαν να παραστούν στη συνάντηση.
   Με την ολοκλήρωση των εργασιών της ιδρυτικής συνάντησης της Ενωτικής Κίνησης, συμφωνήθηκε ομοφώνως η συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού της κίνησης. Έγινε επίσης κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη χθεσινή λαϊκή κινητοποίηση στο Σύνταγμα.
   Τέλος, η Ενωτική Κίνηση χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας και υπέρ του ελληνικού λαού που ξεκίνησαν προχθές σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και θα ολοκληρωθούν στις 27 Ιουνίου.


1 σχόλιο:

  1. παση θυσια στο ευρω
    παση θυσια στην ευρωπη
    παση θυσια στις καρεκλες
    Σταυρος Πιστιωλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.