16 Ιουν 2015

Ψήφισμα- Κατηγορώ των Κέντρων Πρόληψης για τα «ντροπιαστικά πανηγύρια» του ΟΚΑΝΑ

"Διαφωνούμε με τα επικοινωνιακά ΕΣΠΑ, που από τον συνεργάτη ΟΚΑΝΑ στήθηκαν εδώ και καιρό, χρησιμοποιώντας αυτή τη μέρα με ατελέσφορο τρόπο, ξοδεύοντας χρήματα σε άχρηστα πράγματα, όταν γύρω μας υπάρχει τόση φτώχεια και αγωνία."

   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που εορτάζεται στις 26 Ιουνίου, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτας έδωσε στη δημοσιότητα ψήφισμα της Γ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων των Κέντρων Πρόληψης της 11ης Μαΐου 2015, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί, καθώς βάλει εναντίον των πρακτικών που ακολουθεί ο ΟΚΑΝΑ
   Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Διευρύνοντας τον κύκλο της Πρόληψης: αγώνας, συλλογικότητα, αλληλεγγύη»
   Η ελληνική κοινωνία διανύει τον έκτο χρόνο μιας άνευ προηγουμένου, σφοδρής και πλατιάς κρίσης, με δραματικές συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία του πληθυσμού και την κοινωνική συνοχή.
   Η ανεργία, η σημαντική μείωση των εισοδημάτων καθώς και η συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν αυτά τα χρόνια αλλά και των όρων δόμησης της νέας ελληνικής πραγματικότητας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση της κατάθλιψης, των αυτοκτονιών, των αστέγων, των ανθρώπων που υποσιτίζονται, αύξηση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, όξυνση της βίας, του ρατσισμού και της κοινωνικής έντασης.
   Ως κοινωνικοί επιστήμονες, λειτουργοί-εργαζόμενοι στο χώρο της πρόληψης ερχόμαστε πρώτοι σε επαφή με τα...
η συνέχεια στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.