13 Ιουν 2015

Τριήμερη Γιορτή του Εθελοντή Αιμοδότη στην Άρτα

Με αιμοδοσία και ενημέρωση ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών στέλνει μήνυμα Ζωής

   Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
   Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 5 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει. Μια ανιδιοτελή πράξη αλληλεγγύης και αγάπης, αφού η ηθική επιβράβευση και η χαρά της προσφοράς στον συνάνθρωπο, αποτελούν την μοναδική κινητήριο δύναμη των Εθελοντών Αιμοδοτών.
   Στην Άρτα, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιορτάζει και στέλνει μήνυμα Ζωής.
   Το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 συμμετέχει, μαζί με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, την Π.Ε. Άρτας, το Δήμο Αρταίων, την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας και την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Ν. Άρτας, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία στην Άρτα.
   Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από ειδικούς στα γραφεία των Εθελοντών Αιμοδοτών, Σκουφά 79, σχετικά με την προσφορά οργάνων - ιστών & αίματος, ενώ κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Άρτας, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, θα είναι στη διάθεση των πολιτών για εθελοντική αιμοδοσία από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. 
   Παράλληλα, έξω από τα γραφεία, στον πεζόδρομο της Σκουφά, θα πραγματοποιούνται μουσικές εκδηλώσεις από φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.
   Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ν.Άρτας συμμετέχουν με περίπτερο στην 3η Οικογιορτή «Δρόμοι της Ελιάς και της Πορτοκαλιάς», όπου θα έχουν την ευκαιρία να μοιράσουν έντυπο υλικό και να ενημερώσουν τους επισκέπτες για το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, που έχει ως στόχο όχι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
      • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
      • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, που αιμοδοτούν περιστασιακά, να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
      • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
   Το πρωί της Τρίτης 16 Ιουνίου 2015, κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Άρτας θα βρεθεί ξανά στον χώρο των γραφείων του Συλλόγου, Σκουφά 79, για προσφορά αίματος από εθελοντές αιμοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.