26 Μαΐ 2015

Παράταση ως τις 15 Ιουνίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

- Προσοχή πού θα υποβάλλεται τις δηλώσεις
- Από αυτές εξαρτώνται οι επιδοτήσεις όλης της εξαετίας 2015-2020

   Παράταση έως τις 15 Ιουνίου πήρε η διαδικασία υποβολής αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης-δήλωσης ΟΣΔΕ 2015, μια διαδικασία, που, ειδικά φέτος, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς λόγω της εισόδου στη νέα ΚΑΠ και της κατάργησης των ιστορικών δικαιωμάτων, αποκτά βαρύνουσα και καθοριστική σημασία, μιας και από τις φετινές δηλώσεις θα εξαρτηθούν οι επιδοτήσεις όλης της εξαετίας 2015-2020.
   Γι αυτό τον λόγο, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς σε αυτή την περίπτωση ισχύει κυριολεκτικά η ρήση «μετά την απομάκρυνση απ’ το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».
   Στο νομό Άρτας, μόνο η Ένωση Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας-Φιλιππιάδας είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών. Ως Κ.Ε.Α., λοιπόν, η Ένωση είναι Φορέας όχι μόνο Α΄, όπως οι ιδιώτες φορείς πιστοποίησης ΟΣΔΕ, αλλά, επιπλέον είναι και Φορέας Β΄. Έχει δηλαδή την αποκλειστική δυνατότητα να κάνει αποσφαλμάτωση, να διορθώνει δηλαδή λάθη στις αιτήσεις.
   Μη νομίζετε ότι αυτό είναι μικρό πράγμα. Δεν πάει πολύς καιρός από την οδυνηρή -για τους αγρότες- εμπειρία της δημιουργίας αμπελουργικού και ελαιουργικού μητρώου, όταν ιδιώτες είχαν επιφορτιστεί με την ευθύνη να τα συντάξουν και τα σφάλματα ήταν τόσα και τέτοια, που οι παραγωγοί προσέφυγαν τελικά στις συνεταιριστικές οργανώσεις για να ολοκληρώσουν σωστά τη σύνταξη των μητρώων, χάνοντας στο μεσοδιάστημα χρόνο και χρήμα.
   Για να αποφευχθούν, λοιπόν, τα λάθη, απαιτείται η ύπαρξη έμπειρου προσωπικού, που θα αναλάβει τη διαδικασία υποβολής αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης-δήλωσης ΟΣΔΕ 2015. Η Ένωση μετρά πάνω από 15 χρόνια εμπειρία στις δηλώσεις ΟΣΔΕ και ως εκ τούτου, διαθέτει και την εμπειρία και την τεχνογνωσία και το κατάλληλο προσωπικό για να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ευθύνη της ορθής δήλωσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του παραγωγού.
   Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την παράταση που δόθηκε (αρχικά ήταν η Τρίτη 2 Ιουνίου), είναι η Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015. Προσέλθετε λοιπόν για τις δηλώσεις και προσέξτε πολύ όχι μόνο τι δηλώνετε, αλλά και ποιον πιστοποιημένο φορέα επιλέγετε για τις αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.