9 Απρ 2015

Δώρο υψηλού συμβολισμού και μνήμης από τον Πούτιν στον Τσίπρα

Το λάφυρο του χασάπη της Κρήτης αγοράστηκε από τους Ρώσους για να το δωρίσουν στην Ελλάδα

   Ένα δώρο υψηλής αξίας, με μνήμες από τις σκληρές σελίδες του ναζισμού στην Ελλάδα προσέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα.
   Πρόκειται για την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, την οποία είχαν κλέψει οι Ναζί από το μοναστήρι της Σπάρτης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ανέφερε στο RIA Novosti ελληνική κυβερνητική πηγή.
   Όπως ανέφερε η ίδια πηγή «δώρισαν την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια της κατοχής από τη Μονή της Σπάρτης από τον αξιωματικό των Ναζί Φρίντριχ Βίλχελμ Μίλερ».
   Ο Μίλερ έμεινε στην ιστορία ως ο «χασάπης της Κρήτης». Ο γερμανός διοικητής της Κρήτης είχε διατάξει τη σφαγή στη Βιάννο τον Σεπτέμβριο του 1943.
   Το 1945 ο Μίλερ ο οποίος διοικούσε την 4η στρατιά του Χίτλερ στο Ανατολικό Μέτωπο συνελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό. Το 1946, ο «χασάπης της Κρήτης» δικάστηκε από ελληνικό δικαστήριο στην Αθήνα και καταδικάστηκε εις θάνατον στις 9 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Εκτελέστηκε στην Κρήτη στις 20 Μαΐου του 1947 στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης.
   Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ρωσική πλευρά αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς του για να τη δωρίσει στο Ελληνικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.