23 Απρ 2015

Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση παρουσιάζεται στο Επιμελητήριο Άρτας

Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

   Το Επιμελητήριο Άρτας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου και το βιβλιοπωλείο -εκδόσεις Οσελότος (Ιωάννινα), παρουσιάζουν το βιβλίο της οικονομολόγου και εμπειρογνώμονα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής επιχειρηματικότητας Θεοδώρας Ντούλια, με τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» και υπότιτλο «Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση», την Δευτέρα, 27 Απρίλιου 2015, στις 7.00 μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου (Κοσμά Αιτωλού και Ν. Πριόβολου).
   Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
      1. Δημήτρης Μαγκούτης, Μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Άρτας
      2. Ιωάννης Σπύρου, Πρόεδρος του Πιστωτικού Συνεταιρισμού Άρτας
      3. Εκπρόσωπος του ΤΕΙ Άρτας
      4. Θεοδώρα Ντούλια, Συγγραφέας του βιβλίου
   Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Μαγκούτης, ενώ παρουσίαση της συγγραφέως θα κάνει η κ. Κική Κολοβού, τ. Πρόεδρος της Ε.Γ.Ε. Άρτας.
   Στόχος της εκδήλωσης, μεταξύ των άλλων, είναι να αναπτυχθεί συζήτηση για τις δυνατότητες του τομέα της Κοινωνικής οικονομίας ως προς την απασχόληση και την ανάπτυξη συλλογικών επιχειρηματικών σχημάτων και Συμφώνων Απασχόλησης με όλο το κοινωνικό κεφάλαιο του Νομού.
   Το βιβλίο φιλοδοξεί σύμφωνα με τον Πρόλογο του καθηγητή Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Αντώνη Μωϋσίδη, «να αποτελέσει επιστημονικό πόνημα, αλλά και χρηστικό εργαλείο για όσους προβληματίζονται θεωρητικά ή ιδεολογικά με τις κρίσεις και τα αδιέξοδα του κυρίαρχου κοινωνικού και οικονομικού συστήματος ή/και θελήσουν να ασχοληθούν στην πράξη με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, αποτολμώντας νέους δρόμους πιο συλλογικούς και πιο ανθρώπινους.»
   Περιλαμβάνει θεωρητική ανάλυση για τον Τρίτο τομέα της Οικονομίας (την Κοινωνική Οικονομία, την Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνία των Πολιτών) και τις δραστηριότητές του τομέα αυτού, παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής, ασκήσεις και πληροφορίες, που διευκολύνουν τόσο τους αναγνώστες στην κατανόηση των θεμάτων, όσο και ενδιαφερόμενους για ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων, πρόσβαση, συνεργασία και δικτύωση με άλλες επιχειρήσεις και φορείς του Τομέα αυτού και για δραστηριοποίηση ευρύτερα στην Κοινωνία των Πολιτών και στην Αλληλέγγυα Οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.