18 Φεβ 2015

Στη δημοσιότητα όλος ο φάκελος της διαπραγμάτευσης στα Eurogroups της 11ης και 16ης Φλεβάρη

Όλα φανερά και ξάστερα...

   Στη δημοσιότητα έδωσε το ΥΠΟΙΚ όλον τον φάκελο παρουσιάσεων από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στις συνεδριάσεις του Eurogroups, με τα non papers τεκμηρίωσης που παρείχε η διαπραγματευτική ομάδα.


   Ο φάκελος (πατήστε εδώ για να τον «κατεβάσετε») περιλαμβάνει τις δύο ομιλίες του ΥΠΟΙΚ στα δύο Eurogroup της 11ης και 16ης Φεβρουαρίου, δύο non papers που κατατέθηκαν στις ίδιες συναντήσεις από την ελληνική πλευρά, περιλαμβανομένων και ειδικών αναφορών για τα αποτελέσματα των εργασιών των τεχνικών κλιμακίων που έλαβαν χώρα στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.
   Δημοσιοποιούνται ακόμη το προσχέδιο Moscovici, αλλά και το σχέδιο δήλωσης του τελευταίου Eurogroup -γνωστό ως σχέδιο Dijsselbloem- που απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά.
   Ως προς το αποτέλεσμα των τεχνικών συζητήσεων αναφέρεται ότι: 
   "Στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σημειώθηκε καλή πρόοδος στον προσδιορισμό των τομέων όπου οι ελληνικές αρχές μπορούν να στηρίξουν την τρέχουσα ατζέντα μεταρρυθμίσεων: φορολογική μεταρρύθμιση, μεταρρύθμιση συλλογής εσόδων, διαχείριση δημόσιων οικονομικών, αντιμετώπιση διαφθοράς, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μεταρρύθμιση των δημόσιων συμβάσεων, βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος, μεταρρύθμιση δικαστικού συστήματος, εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για τα βιομηχανικά δίκτυα και τους ανταγωνιστικούς τομείς.
   Απαιτείται χρόνος τις προσεχείς εβδομάδες, ούτως ώστε η κυβέρνηση να προβεί σε μια πιο λεπτομερή αξιολόγηση των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται πλήρως να συνεχίσει τις προσπάθειες σε αυτούς τους τομείς. Θεωρεί ως απαραίτητο στοιχείο της πολιτικής της εντολής να επιταχύνει την εφαρμογή αποφασιστικών πολιτικών που η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει: αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αντιμετώπιση της διαφθοράς και αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης. Είναι έτοιμη να δεσμευτεί για βραχυπρόθεσμη εφαρμογή βασικών πολιτικών".
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.