20 Φεβ 2015

Η επιστολή που έστειλαν οι Φοροτεχνικοί Άρτας Φιλιππιάδας στη νέα ηγεσία του υπ. Οικονομικών

Ευελπιστούμε σε μια νέα αρχή με ένα δίκαιο και προπάντων σταθερό φορολογικό νόμο, ξεκάθαρο, κατανοητό, χωρίς χιλιάδες τροπολογίες, πολλές εκ των οποίων μάλιστα με αναδρομική ισχύ

   Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κυρία Αναπληρώτρια Υπουργέ Νάντια Βαλαβάνη, κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα,
   με την παρούσα επιστολή η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας θέλει να σας συγχαρεί για τη τοποθέτησή σας από τον Πρωθυπουργό σαν επικεφαλείς του Υπουργείου Οικονομικών και να σας ευχηθούμε να ανταπεξέλθετε στο έργο σας, μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζει η Χώρα μας, για το καλό όλων μας.
   Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, διανύοντας τον πέμπτο χρόνο άγριας λιτότητας και φοροεπιδρομής, ειδικά στους μικρομεσαίους, ο κλάδος του λογιστή φοροτεχνικού ευελπιστεί σε μια νέα αρχή με ένα δίκαιο και προπάντων σταθερό φορολογικό νόμο ξεκάθαρο, κατανοητό, χωρίς χιλιάδες τροπολογίες, πολλές εκ των οποίων μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
   Ο κλάδος μας τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της προχειρότητας, ειδικά των ηλεκτρονικών εφαρμογών του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και από πρόσθετες απαιτήσεις με νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής, αναποτελεσματικές οι περισσότερες, δοκιμάστηκε άγρια από όλη αυτή την ηλεκτρονική γραφειοκρατία.
   Ο λογιστής φοροτεχνικός αποτελεί το συνδετικό κρίκο της επιχείρησης, του νοικοκυριού της αγοράς, με το Υπουργείο Οικονομικών. Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας, όλα τα φαινόμενα παθογένειάς της και τις μαύρες τρύπες που οδηγούν στη Φοροδιαφυγή.
   Ο κλάδος μας διαθέτει την επιστημονική κατάρτιση αλλά και την μακρόχρονη εμπειρία για να αποτελέσει πολύτιμο αρωγό και συνεργάτη του Υπουργείου, μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανά του, με προτάσεις και εμπειρία που σίγουρα θα βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που αναλάβατε. Αντίθετα, αισθανόμαστε θλίψη όταν είμαστε παραγκωνισμένοι και αντιμετωπιζόμαστε ως εισπράκτορες του Υπουργείου.
   Η Ένωσή μας, μέσα και από την Ομοσπονδία μας, είμαστε διαθέσιμοι να προσφέρουμε κάθε συνεργασία προς το επιτελείο του Υπουργείου στην κατεύθυνση για ένα δίκαιο, σταθερό και κατανοητό φορολογικό περιβάλλον.
   Τέλος σας προσκαλούμε, όταν σας δοθεί ο χρόνος και η ευκαιρία, να επισκεφτείτε την πιο φτωχή ίσως περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσφάτως πληγμένη από καιρικά φαινόμενα πόλη της Άρτας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.