19 Φεβ 2015

Επιτέλους, τι είναι αυτή η επέκταση της δανειακής συμφωνίας;

Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου

   Λοιπόν, επειδή κουράστηκα να ακούω όλους όσοι παρακαλούν, είτε να αποτύχει, είτε να κάνει κωλοτούμπα ο ΣΥΡΙΖΑ, για να έχουν οι ίδιοι δικαιολογία, -οι μεν "ΣαμαροΠΑΣΟΚοΠοτάμιοι" για τον δοσιλογισμό τους, οι δε "Ηρακλειδείς της αριστερής καθαρότητας" για τον αρνητισμό τους- να διαστρεβλώνουν και να βάζουν τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια τους να παραπληροφορούν τον κόσμο, είπα να γράψω 4 απλά πραγματάκια για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις:
   1. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κατέθεσε αίτημα εξάμηνης επέκτασης της δανειακής σύμβασης προκειμένου να υπάρχει ομπρέλα προστασίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου. Καταθέσαμε μια πρόταση η οποία σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία, προασπίζεται την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και ταυτόχρονα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας.
   2. Στο αίτημα τίθεται το θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση καθώς και της αντιμετώπισης των πολύ σημαντικών κοινωνικών επιπτώσεων της.
   3. Το αίτημα σηματοδοτεί την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια εξάμηνη ενδιάμεση συμφωνία («συμφωνία - γέφυρα») κατά την οποία δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία. Ταυτόχρονα, όμως, προχωρά άμεσα σε μεταρρυθμίσεις κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ενώ θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την επανεκκίνηση της οικονομίας. 
   4. Η εξάμηνη παράταση δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δώσει «ανάσες» στην κοινωνία και τον απαραίτητο χρόνο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, χωρίς εκβιασμούς και έλλειμμα χρόνου, προκειμένου να υπάρξει ένα νέο συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με την Ευρώπη για την περίοδο 2015 -2019. Στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και συμφωνία για την απομείωση του χρέους, όπως άλλωστε προβλέπει και η απόφαση του Eurogroup του 2012.

4 σχόλια:

  1. Η απάντηση είναι κάτι που αρχίζει από Μ... και τελειώνει σε ..ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα κουφαθούμε εντελώς;; Ρε τηλεβόα μου θυμίζεις τον Κιμ Γιόγκ. Είπαμε να είσαι... αλλά όχι και τόσο αυτοκόλλητος. Ποιό αριστερά απ' τον Καμμένο και τον Παυλόπυλο δεν γίνεται... Να τους χαίρεσαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι τον λενε Κιμ Γιονγκ Ουν κανενας δε νεχει απαιτηση να το ξερεις γιατι η δικια σου προπαγανδα φτανε ι μεχρι Μπαμπη, πρετεντερη, Λιάνα και ριζοσπαστη. αλλα δυσμοιρε με το αριστερομετρο σημερα με την κουρεμα χρεων και το οτι γλυτωνει ο κοσμακης από προσωποκρατησεις και πλειστιριασμους, αυτό βρήκες να πεις; Περηφανος που επιτελους μια κυβερνηση δικαιωνει οσα υποσχεθηκε

      Διαγραφή
  3. Είναι κρίμα να υπάρχουν κάποιοι που κάνουν τέτοιες συγκρίσεις. Όπως είναι επίσης απογοητευτικό το ότι περισσότερο από το 1/3 των Ελλήνων συνεχίζουν ακόμα να στηρίζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ (και επιπλέον ντροπή για όσους ψηφίζουν τους φασίστες). Δυστυχώς, είναι ανήμποροι να κατανοήσουν ότι τους δανείζουν απ' αυτά που τους έχουν ήδη κλέψει, για να τους σώσουν στη συνέχεια αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα χρέη τους. Πρόθυμοι διεκπεραιωτές των κλεπτοκρατών και των τοκογλύφων, τα παραπάνω κόμματα και τα μεγάλα ιδιόκτητα κανάλια. Ξυπνείστε! Σκεφτείτε! Για κάποιο σκοπό σας έδωσε η φύση τον εγκέφαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.