22 Φεβ 2015

Αδιαπραγμάτευτες οι 100 δόσεις και τα εργασιακά

Απλά και ξεκάθαρα

   Παρακολουθώ να αναπτύσσεται, από την Παρασκευή το βράδυ, μια μεγάλη ανησυχία για το αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει νομοσχέδια που έχει προαναγγείλει ή αν θα τα σταματήσει, επειδή έτσι δήθεν δεσμεύτηκε στο Eurogroup.
   Μιλάω συγκεκριμένα για το νομοσχέδιο που αφορά τα χρέη προς το Δημόσιο και τις 100 δόσεις, που προανήγγειλε η Νάντια Βαλαβάνη και βγάζει την θηλιά από εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, όπως επίσης και για το νομοσχέδιο που επαναφέρει τις εργασιακές σχέσεις σε προ γαλέρας εποχές, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κλπ, που θα φέρει ο Πάνος Σκουρλέτης.
   Κάποιες από αυτές τις ανησυχίες εκφράζονται από ανθρώπους που πραγματικά αγωνιούν για την πορεία της χώρας και για την αξιοπιστία της νέας κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που τροφοδοτούν με παραφιλολογίες, παραπληροφόρηση και καφενοκουβέντες την συζήτηση. Αυτοί οι τελευταίοι είναι όλοι όσοι ανυπομονούν και προσεύχονται να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσουν είτε τον υποτελή δοσιλογισμό τους, είτε τον δογματικό αρνητισμό τους...
   Λοιπόν, για να σταματήσει όλο αυτό το γαϊτανάκι (για να είμαι και επίκαιρος) αερολογιών, σας μεταφέρω τι είπε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στο πρωινό του MEGA:
   - Η λίστα που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση τη Δευτέρα στους εταίρους θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις για το δημόσιο, τη φοροδιαφυγή και την ανθρωπιστική κρίση.
   - Η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και τα εργασιακά είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής. Επομένως δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους αυτές οι μεταρρυθμίσεις.
   - Και το χαρακτηριστικό που είπε ήταν: «Ο λαός έχει κουραστεί να του σερβίρουν θριάμβους και να βιώνει πανωλεθρίες»...
   Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και η νέα κυβέρνηση έδειξε ότι και θέλει και ξέρει και μπορεί να διαπραγματευτεί με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και του λαού.
   Ας μην "ανησυχούν", λοιπόν, όλοι όσοι περιμένουν με το τουφέκι στην γωνία. Αυτή την φορά, που είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαπραγμάτευση με ψηλά το κεφάλι (και ανεβασμένα τα παντελόνια), τα αποτελέσματα θα ανακουφίσουν τον κόσμο από την ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση, που τον βύθισαν οι υποτελείς κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και η Ελλάδα θα ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.