14 Οκτ 2014

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αρταίων

- Δυστυχώς μόνο 25 οι ωφελούμενοι
- Ως πότε μπορείτε να καταθέσετε αιτήσεις
- Ποια δικαιολογητικά χρειάζεστε

   Και φέτος, ο Δήμος Αρταίων θα λειτουργήσει, για το σχολικό έτος 2014-2015, Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές 3ης Λυκείου (όλα τα μαθήματα, καθώς και μαθήματα πληροφορικής).
   Συνυπολογίζονται οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, τα οποία θα καθορίσουν ποια παιδιά (δυστυχώς μόνο 25) θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
   Ως θετική κρίνεται η διευκρίνηση ότι θα υπολογιστεί το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα. Αντίθετα, μάλλον αρνητικό είναι το γεγονός ότι οι αιτήσεις κατατίθενται απευθείας στο Γραφείο Δημάρχου, όπου δίνονται και οι πληροφορίες και όχι στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, τον Χάρη Παπάζογλου.
   Γνωρίζοντας πόσο ακριβοθώρητος είναι, με το καινούργιο σύστημα που έχει καθιερωθεί από τον Σεπτέμβρη στο Δημαρχείο, ο νέος δήμαρχος, -ο υπάλληλος πρέπει να δει τον προϊστάμενο, που θα δει τον διευθυντή, που θα δει τον αντιδήμαρχο, που θα δει τον δήμαρχο-, κάποιος, λιγότερο καλοπροαίρετος από εμένα, θα μπορούσε να σκεφτεί ότι αυτή η άμεση επαφή με τον εν δυνάμει ωφελούμενο μπορεί να υποδηλώνει κάτι άλλο...
   Τέλος πάντων, ο νέος δήμαρχος δικαιούται τουλάχιστον την ίδια περίοδο χάριτος που έχουν οι προπονητές, δηλαδή την παρέλαση του ΟΧΙ. Οπότε, ας το σταματήσω εδώ, για την ώρα...
   Παρακάτω μπορείτε να μάθετε χρηστικές πληροφορίες για το πώς μπορεί να ενταχθεί ένας μαθητής στο πρόγραμμα
Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο
   Ο Δήμος Αρταίων ΚΑΛΕΙ τους γονείς μαθητών 3ης Λυκείου και Πληροφορικής, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, υποβάλλοντας αυτή, στο Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Αρταίων από ώρα 08:00 μέχρι 15:00 και μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2014, με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά, για τον γονέα ή κηδεμόνα: 
   •Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
   •Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
   •Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
   •Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
   •Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν).
   •Πιστοποιητικό Εντοπιότητας του Δήμου Αρταίων.
   •Έγγραφο, από το οποίο προκύπτουν στοιχεία για τα κοινωνικά κριτήρια: τρίτεκνοι-πολύτεκνοι, άτομα οικογενειών με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες.
   •Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.
    •Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 6.000 € πραγματικό και όχι τεκμαρτό, προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια).
   Να σημειωθεί ότι ο ανώτατος αριθμός των μαθητών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, δεν θα ξεπερνά τα 25 άτομα.
   Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2681362101-61131 (Γραφείο Δημάρχου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.