8 Σεπ 2014

Απίστευτες κυβερνητικές περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις για σοβαρές ασθένειες

Οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να... πεθάνουν!!!

   Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, καθώς έχει σχέση όχι απλά με τη δημόσια υγεία, αλλά με την ζωή και τον θάνατο (κυριολεκτικά) και κανονικά δεν "σηκώνει" διακωμώδηση. Όμως, πιστεύω πως ο σαρκασμός πάντα βοηθάει να φανεί ξεκάθαρα η απόλυτη ξεφτίλα...
   Έτσι, έχω να πω τα εξής για την είδηση που διάβασα:
α) Σεξουαλικά "όρια" στις γυναίκες βάζει ο ΕΟΠΥΥ
β) "Χέρι" στον προστάτη βάζει η κυβέρνηση κι άλλα τέτοια όμορφα...
   Λοιπόν, η είδηση μιλάει για το "μαχαίρι" που ισχύει από σήμερα και αναφέρει:

Ξεκινούν οι πρώτες περικοπές σε διαγνωστικές εξετάσεις κάλυψης ΕΟΠΥΥ.
   Με πολύ αυστηρά κριτήρια πλέον θα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εξετάσεις όπως: Τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου κλπ. Ως εκ τούτου, πολλοί ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη αν δεν πληρούν τα αυστηρά συνταγογραφικά κριτήρια.
   Σύμφωνα με τις νέες συνταγογραφικές οδηγίες, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία. Έως σήμερα, όλες οι γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
   Η δε εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάρχουσες νόσους. Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών και σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.
   Πρώτη εξέταση σε κάθε περίπτωση χρόνιας αυχεναλγίας ακόμη και με ιστορικό κακοήθειας ή προηγηθείσας χειρουργικής επέμβασης είναι η κλασσική ακτινογραφία και όχι η μαγνητική.
   Η μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα.
   Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαφωνεί με αυτές τις συνταγογραφικές οδηγίες και τονίζει ότι είναι εκτός των κανόνων που επιτάσσει η σύγχρονη επιστήμη.
   Το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνει και την υποβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα που θα δικαιολογεί το κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος.
   Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα, αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.

2 σχόλια:

  1. Είμαι 34 ετών και ποτέ έως τώρα κανένας γιατρός δεν μου έχει συνταγογραφήσει τεστ ΠΑΠ κι ας ήμουν ασφαλισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακώς που δεν το ζητήσατε από τον γιατρό του ασφαλιστικού σας φορέα

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.