3 Ιουλ 2014

Κινητοποιήσεις και κάλεσμα παραίτησης προς τους βουλευτές Στύλιου-Γκόκα, από το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

Ομόφωνη απόφαση...

   Όπως σας είχα πει (δείτε εδώ), χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Άρτας με θέμα: "Εκχώρηση σε ιδιώτες του φράγματος Πουρναρίου Ι και ΙΙ» καθώς επίσης και τις γενικότερες επιπτώσεις από την πώληση των φραγμάτων, στην τοπική οικονομία και κοινωνία της Άρτας"
   Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν παρόντες 18 δημοτικοί σύμβουλοι, μία βουλευτής, η Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ (οι άλλοι δύο βουλευτές, οι κκ Στύλιος και Γκόκας είχαν, σύμφωνα με τις επιστολές που έστειλαν, "ανειλημμένες υποχρεώσεις"), εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Πουρνάρι και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι από φορείς της πόλης.
   Παρά την απουσία τους (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως προείπα...), οι δύο συγκυβερνητικοί βουλευτές είχαν την τιμητική τους:
   Ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης στην τοποθέτησή του κάλεσε τους βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Στην παρατήρηση τής Όλγας Γεροβασίλη ότι κανένας τους δεν είναι στο α' θερινό τμήμα της Βουλής, όπου θα ψηφιστεί το ν/σ (το α' θερινό διαρκεί έως τις 10 Ιουλίου και η ψήφιση υπολογίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη 9/7), παρενέβη ο Γιάννης Νικολάου και αντιπρότεινε κάτι, που ο δήμαρχος το δέχτηκε, το πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισε: Τους κάλεσε να παραιτηθούν του αξιώματός τους, σε περίπτωση που δεν θα συμμετάσχουν μεν στην ψηφοφορία, αλλά τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
   Όλη η απόφαση έχει ως εξής:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ 
1. Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την ψήφιση του νομοσχεδίου.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση του φράγματος Πουρνάρι Ι &ΙΙ.
3. Διεκδικούμε τα μέγιστα αντισταθμιστικά οφέλη που είχε αναλάβει η ΔΕΗ από το 1981 και δεν έχουν εκπληρωθεί έως σήμερα, αλλά και τη μεγιστοποίησή τους όσον αφορά τόσο την ύδρευση όσο και την άρδευση, τη συνεχή ροή του ποταμού και τον εγκιβωτισμό της κοίτης του ποταμού Αράχθου.
4. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου θα παραμείνουν κλειστές.
5. Καλούνται όλοι οι φορείς της πόλης να λάβουν αντίστοιχη απόφαση για κλείσιμο των υπηρεσιών τους κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
6. Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί στο Πουρνάρι Ι, συμπαρατασσόμενο στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι από τις 12:00 μ.μ απόψε προκειμένου να μην τεθούν σε λειτουργία οι μονάδες του φράγματος και εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος να στείλει απορριμματοφόρα στην κοίτη του ποταμού για παρεμπόδιση της λειτουργίας του φράγματος, με την έναρξη της απεργίας των εργαζομένων
7. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 3 Ιουλίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ.
 8. Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο διαφορετικά να παραιτηθούν του αξιώματός τους.
 9. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για περαιτέρω κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από το συντονιστικό όργανο που συγκροτήθηκε κατά τη σύσκεψη της 1ης Ιουλίου στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑΣ.
Αναθέτει κάθε παραπέρα ενέργεια στον κ. Δήμαρχο
Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 241/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.