11 Ιουν 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Φαντάσματα χορεύουν στην Άρτα - VIDEOS

- GHOSTDANCE (THE BAND): Ghosts around Arta
- Δείτε το full album Dead around και το Offisial video clip του ομώνυμου τραγουδιού
- Θα τους απολαύσουμε live, το Σάββατο 14/6, στο CLOCKWORK CASTLE FEST στο Κάστρο της Άρτας

   Όσοι θυμούνται τις περιπτώσεις των Heritage και Badog, θα γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Άρτα έχει καλή παράδοση στο παλικαρίσιο hard rock.
   Οι Ghostdance (the Band) μπουκάρουν στο bar, παραγγέλνουν μία γύρα από hard/ heavy rock, blues, southern και κλασσικό rock, τα κάνουν ένα ωραίο κοκτέιλ και αφού κατεβάσουν μερικά λίτρα, κερνάνε το υπόλοιπο μαγαζί.
   Δημιουργημένοι το 2011, έκαναν την πρώτη τους δισκογραφική δήλωση με το "Little Man" EP, και αφού οι αντιδράσεις από πάσα κατεύθυνση ήταν κάτι παραπάνω απο ενθαρρυντικές, προχώρησαν στην δημιουργία του full-length "Dead Around" το οποίο και μοιράζει hangovers από τον Ιανουάριο του 2014.
   Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering του "Dead Around" έγιναν στο στούντιο Vision of Sound στα Ιωάννινα από τον Θωμά Νάστο, το artwork από τον Γιώργο Αλυμάρα και οι φωτογραφίες του album από τον Παναγιώτη Παππά.
   Έκτοτε, η μπάντα έχει ενεργό ρόλο στις σκηνές όλης της Ελλάδας, ενίοτε με σημαντικά εγχώρια ονόματα.
* αφιέρωμα του Metal Hammer στην Αρτινή μπάντα



GHOSTDANCE THE BAND - "Dead Around" Review 
“Beers, Women, Steel Horses Riding and Dreams” 
   Ή αλλιώς η μουσική μιας πενταμελούς μπάντας από την Άρτα, που σκοπό έχει να μας ταράξει, να μας κάνει να γουστάρουμε, να rockάρουμε και να θέλουμε να χαθούμε στο δρόμο για το πουθενά, πάνω σε δύο τσόπερ τροχούς!
   Οι Ghostdance κατάφεραν με το δεύτερο L.P τους με τίτλο “Dead Around” να με κάνουν να γουστάρω και να ταξιδέψω αφάνταστα!
   Τα δέκα μαζί με το intro κομμάτια, στάθηκαν επίσης κατάλληλα να δώσουν το απόλυτο στίγμα του τι πράγματι είναι southern hard rock, με σαφώς αρκετά heavy αλλά και blues στοιχεία.
   Το συγκρότημα μετά τη πρώτη του κυκλοφορία “Little Man” η οποία είχε λάβει θετικότατες κριτικές, πήρε φόρα και διορθώνοντας όποια “λάθη” που ίσως υπήρχαν στο πρώτο βήμα τους και δίνει ελεύθερα ως προς ακρόαση στο you-tube τη παρούσα δουλειά, που δε θ’ αφήσει με τις κιθαριστικές μελωδίες, τα γκάζια και την βελτιωμένη αγριοφωνάρα του τραγουδιστή Γιάννη Σιδεράκη (Iron John αλλιώς!), κανένα που γουστάρει ανάλογη μουσική φάση παραπονεμένο!
   Τα...μείον βρίσκονται σε δύο ίσως σημεία. Στη σχετική χρονική συντομία του άλμπουμ και πως παρότι υπάρχουν κομμάτια σαν το ομώνυμο “Dead Around”, ή τα “Johnny The Dog” και το πολύ καλό και πιο αργό “Son Of The Undertaker", δεν υπάρχει ένα πιο πιασάρικο κομμάτι που να σου μείνει να σιγοτραγουδάς το ρυθμό ή τους στίχους του, στιγματίζοντας έτσι το δίσκο με την ύπαρξη του!
   Όπως και να’ χει όμως το “Dead Around” πρόκειται για μια αξιοσέβαστη δουλειά, που τοποθετεί τη μπάντα στο φάσμα προσοχής όλων μας!
   Ανακαλύψτε τη δουλειά τους και μέσω αυτής και τη μπάντα που ακούει στ’ όνομα Ghostdance και όλα αυτά free στο διαδίκτυο!

Τραγούδια Δίσκου:
1.Intro
2.Dead Around
3.Johnny The Dog
4.Bad Luck
5.The Last Drive
6.Riding Free
7.Tattoo
8.Start The Engines
9.Two Wolves
10.Son Of The undertaker

Σύνθεση Δίσκου:
Γιάννης Σιδεράκης: φωνή
Στάθης Κρίκας: κιθάρα
Μάκης Φελέκης: κιθάρα
Γιώργος Χαρίτος: μπάσο
Λεωνίδας Αθανασίου: τύμπανα

*αφιέρωμα του Rock Overdose στους Ghostdance


  Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το video-clip τους για το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, που φτιάχτηκε από τους δικούς μας, Δημήτρη και Κώστα Μανταλιά.



   To offisial video



https://www.facebook.com/GHOSTDANCE.TheBand


  Σας έχω ήδη ενημερώσει (εδώ) για το μεγάλο ροκ φεστιβάλ της Άρτας, το CLOCKWORK CASTLE FEST στο Κάστρο, που θα γίνει το Σάββατο 14 Ιουνίου.
   Εκεί, εκτός από τους δικούς μας GHOSTDANCE the Band, θα ροκάρουμε με τους LAST DRIVE και τους Καναδούς ΕLEPHANT STONE.
   Και μην ξεχνάτε: Μετά το live, καλλιτέχνες και κοινό δίνουν ραντεβού σε ένα μεγάλο πάρτυ στο Κουρδιστό Πορτοκάλι (Αλεξοπούλου 5 – Άρτα)

1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.