23 Ιουν 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόβλημα με την AirFastTickets...

- Λουκέτο στα γραφεία της εταιρίας, αναστέλλονται οι online πωλήσεις
- Χρωστάει 45 εκατ. ευρώ στις αεροπορικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται

   Δεν μπορεί, θα τις έχετε δει τις διαφημίσεις (αρκετά γουστόζικες...) της AirFastTickets. Πολλοί από εσάς μπορεί να την προτιμήσατε κιόλας, για να αγοράσετε online αεροπορικά εισιτήρια.
   Τα νέα πάντως δεν είναι και τόσο καλά, καθώς, εάν αυτά που ακούγονται αληθεύουν, κινδυνεύει να αποδειχθεί..."φούσκα"!!!
   Η ΙΑΤΑ πάντως, παίρνει τα μέτρα της...
   Δείτε τι διάβασα:
   Η πολλά υποσχόμενη πλατφόρμα online αγορών αεροπορικών εισιτηρίων που έκανε δυναμική είσοδο και στην ελληνική αγορά βρίσκεται τώρα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά από σχετική απόφαση της ΙΑΤΑ καθώς έχει ανοιχτές οφειλές 45 εκατ. προς αεροπορικές εταιρίες.
   Με σχετική επιστολή της, που στάλθηκε στις αεροπορικές εταιρείες, η ΙΑΤΑ ενημερώνει πως το Online ταξιδιωτικό γραφείο, για την ακρίβεια η βρετανική έκδοση του εξειδικευμένου site μέσω του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι – μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Έλληνες – έκλειναν αεροπορικά εισιτήρια και δη σε προσιτές τιμές, έχει περιέλθει σε καθυστέρηση πληρωμών των χρεών του προς τις αεροπορικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται.
   Η AirafastTickets που είχε κάνει μέχρι και πάρτι με υψηλούς προσκεκλημένους και... guest list στην Ελλάδα αποδεικνύεται "φούσκα" και αναγκάζεται τώρα από την ΙΑΤΑ σε ανώμαλη προσγείωση.
   Συνολικά οι σε καθυστέρηση πληρωμές της AirFastTickets.co.uk υπερβαίνουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Τα 13,9 εκατ. ευρώ αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα 22 εκατ. ευρώ την Γερμανία και τα 9 εκατ. ευρώ την Ελλάδα για την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου. Αυτή την στιγμή η εταιρεία εξακολουθεί να προμηθεύει την αμερικανική αγορά με εισιτήρια, καθώς στις ΗΠΑ δεν ισχύει η δικαιοδοσία της ΙΑΤΑ.
   Σε γράμμα της ΙΑΤΑ προς τις αεροπορικές εταιρείες-μέλη της αναφέρεται ότι η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών κλείνει το βρετανικό γραφείο της εταιρίας εξαιτίας της αδυναμίας της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις αεροπορικές μέσα στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα για τις πωλήσεις του Μαΐου. Επιπλέον, κλείνουν και τα γραφεία της εταιρίας σε Ελλάδα και Γερμανία, καθώς ανήκουν στην ίδια ιδιοκτησιακή δομή με το βρετανικό γραφείο.
   Η είδηση ωστόσο δεν αποτελεί "κεραυνό εν αιθρία" στην ελληνική αγορά, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν κυκλοφορήσει φήμες για την "υγεία" της εταιρίας, η οποία προετοιμάζεται για είσοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η διοίκηση της εταιρίας, ωστόσο, ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε ρευστότητα οφείλονται στη ραγδαία ανάπτυξη των πωλήσεών της, εξαιτίας της οποίας η ΙΑΤΑ ζητά αύξηση των εγγυητικών της επιστολών.
   Να σημειωθεί ότι στελέχη της αεροπορικής αγοράς της Ελλάδας αναφέρουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια μέσω της AirFastTickets, καθώς όλα είναι ασφαλισμένα από την IATA.

Η ανακοίνωση της ΙΑΤΑ:
   "Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως θέτουμε προσωρινά εκτός αγοράς το βρετανικό γραφείο της AirFastTicket εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμών των λογαριασμών της για την εκκαθάριση των πωλήσεων του μηνός Μαΐου. Ακριβώς λόγω αυτής της εξέλιξης, και λόγω της κοινής ιδιοκτησίας και δομής των θυγατρικών της εταιρείας, θέτουμε σε παρόμοιο καθεστώς τις θυγατρικές της σε Γερμανίας και Ελλάδα".
   Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών είχε θέσει σε έλεγχο τις συναλλαγές της εταιρείας τις τελευταίες 50 ημέρες και στο διάστημα αυτό είχε επιχειρήσει πολλές φορές να έρθει σε επικοινωνία με την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης των πληρωμών.

Τι απαντά η Airfasttickets:
   Από την πλευρά της εταιρίας εστάλη δήλωση στο Travel Weekly στην οποία τονίζονται τα εξής:
   "Η Airfasttickets βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ σχετικά με τους όρους πληρωμής των ομολόγων / εγγυητικών επιστολών της για ποσά που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ταχείας και σημαντικής αύξησης του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι εμπιστευτικές, και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Η εταιρία παραμένει οικονομικά σταθερή και οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά."
πηγή

2 σχόλια:

  1. Παντως τα γραφεία της εταιρείας παραμένουν ανοιχτά και τα σαιτ λειτουργούν κανονικά, οπότε πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα. Κρατήσεις γίνονται κανονικά και μάλιστα πάντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. terma oi antagonistikes times, den agorazei apo proto xeri tora pou tin soutare i IATA
    Doulevo se trapeza, Den exoun teliolmo oi kataggelies !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.