21 Ιουν 2014

Φοροκαταιγίδα 11 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους

Η φοροδοτική ικανότητα της συντριπτικής πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, όσων πληρώνουν δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, έχει εξαντληθεί

   Βαθιά το χέρι στην τσέπη, η οποία εδώ και καιρό έχει αδειάσει, θα βάλουν 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται μέχρι τον Δεκέμβριο να πληρώσουν φόρους ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.
   Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», πρόκειται για τα εκκαθαριστικά σημειώματα, στα οποία ενσωματώνονται ο φόρος εισοδήματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο νέος Ενιαίος Φόρος για τα ακίνητα και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.
   Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων είτε εφάπαξ με μια έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις (τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου).
   Σε ότι αφορά την πληρωμή για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αυτός θα εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η αποπληρωμή των φόρων θα γίνεται στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.
   Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι το πόσα από αυτά τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ θα εισπράξει ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η φοροδοτική ικανότητα της συντριπτικής πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, όσων πληρώνουν δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, έχει εξαντληθεί.
πηγή

1 σχόλιο:

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.