16 Απρ 2014

Το Κοινωνικό Ιατρείο στην Πρέβεζα δεν είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν κάποιοι τις συνειδήσεις τους και να ποζάρουν για τις «καλές τους πράξεις»

Εδώ ταιριάζει το: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι

Όταν η υποκρισία βασιλεύει
   Τις τελευταίες εβδομάδες επισκέφτηκαν και πρόσφεραν φάρμακα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και στη συνέχεια ήρθε η ΟΝΝΕΔ Πρέβεζας.
   Όμως ο Αντιπεριφερειάρχης και η ΟΝΝΕΔ δεν είναι μόνο απλοί κάτοικοι της πόλης μας που θέλησαν να προσφέρουν στο Κοινωνικό Ιατρείο. Είναι και επίσημοι φορείς μιας πολιτικής αντίληψης. Αυτής της ΝΔ. Στηρίζουν και αποτελούν κομμάτι του κόμματος που συγκυβερνά. Και είναι αυτή ακριβώς η παράταξη που στηρίζουν και υπηρετούν που συνυπέγραψε με την τρόικα και υλοποιεί στη χώρα μας ένα πρωτοφανές πρόγραμμα αντιδραστικών ανατροπών όπου μισθοί και μεροκάματα κατακρεουργούνται, συντάξεις περικόπτονται στα όρια της επιβίωσης, οι εργασιακές σχέσεις αποδιαρθρώνονται, ολόκληροι τομείς της οικονομία μας αφανίζονται, εκατομμύρια άνθρωποι σπρώχνονται στην ανεργία και στο περιθώριο, δημόσια περιουσία λεηλατείται και ξεπουλιέται και κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία εμπορευματοποιούνται και οι υπηρεσίες τους γίνονται όλο και πιο πολύ απροσπέλαστες για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μας.
   Αυτή ακριβώς η παράταξη, στην οποία ανήκουν ο Αντιπεριφερειάρχης και η ΟΝΝΕΔ, είναι αυτή που με την πολιτική της ως κυβέρνηση ορθώνει τεράστια εμπόδια και δυσκολίες ιδιαίτερα σε ανέργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη . Ευθύνεται ακόμη και για θανάτους ανθρώπων καθημερινά.
   Οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως και αυτή του Κοινωνικού Ιατρείου, ξεπήδησαν ακριβώς από την ανάγκη να στηρίξουν σε μια πρώτη φάση, ανιδιοτελώς και χωρίς καμία επιβάρυνση, με γιατρούς, φάρμακα και ιατρικές συμβουλές αυτούς τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές.
   Είναι λοιπόν τουλάχιστον υποκριτικό κάποιοι από την μια μεριά να στηρίζουν και να υιοθετούν:
      · τις πολιτικές κατάργησης της δωρεάν δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών της,
      · τις πολιτικές χαρατσώματος των κατοίκων την ώρα της ανάγκης,
      · τις πολιτικές που δεν επιτρέπουν την δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε ανέργους, ανασφάλιστους ή οικονομικά ανήμπορους συμπολίτες μας
      · τις πολιτικές που υποβαθμίζουν και καταργούν νοσοκομεία , πολυιατρεία και κέντρα υγείας
   και από την άλλη να έρχονται να δηλώσουν την «συμπαράστασή» τους στο κοινωνικό ιατρείο και στον ρόλο του.
   Εδώ ταιριάζει το: Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι
   Στο Κοινωνικό Ιατρείο φυσικά και είναι δεκτή κάθε ανιδιοτελής προσφορά οποιουδήποτε συμπολίτη μας.
   Όμως το Κοινωνικό Ιατρείο δεν είναι Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλύνουν κάποιοι τις συνειδήσεις τους και να ποζάρουν για τις «καλές τους πράξεις» με τα περισσεύματα τους. Κάτι τέτοιο προσβάλει όλους εμάς που συμμετέχουμε συνειδητά. Που προσφέρουμε τον προσωπικό μας χρόνο και το υστέρημά μας για να στηρίξουμε τις δομές αλληλεγγύης.

Πέλα Καλογήρου (Εθελόντρια)
Νίκος Λιβιεράτος (Ιατρός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.