29 Απρ 2014

8 νέοι εξηγούν γιατί στηρίζουν την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή στο Δήμο της Άρτας

Άκης Ευθυμίου, Βάσια Καραμπίκα, Βασιλική Κλεισιάρη, Δημήτρης Νάκος, Θόδωρος Πραμαγκιούλης, Κώστας Σταύρου, Χριστίνα Στόγια, Παναγιώτης Τζούκας

   Ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό του συνδυασμού της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής είναι η διαρκής επιθυμία για ανανέωση. Ανανέωση των θέσεων και των προτάσεων μας για το Δήμο Αρταίων, αλλά και ανανέωση μέσω της ανάδειξης νέων ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν στο τόπο που μεγάλωσαν και ζουν. Άνθρωποι που είναι φορείς μια διαφορετικής νοοτροπίας, η οποία είναι απαραίτητη για την πραγματική ανατροπή απέναντι σε ξεπερασμένες λογικές.
   Καθώς πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, έχει ενδιαφέρον να δούμε για ποιο λόγο, νέοι πολίτες του Δήμου μας διαλέγουν να στηρίξουν την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή και την υποψήφια Δήμαρχο Λίτσα Κιτσαντά.
   Ας τους ακούσουμε:

Ευθυμίου Άκης, 33 ετών, εθνομουσικολόγος, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας
   Αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία να εκλέξουμε μια δημοτική αρχή που θα μπορέσει να αναδείξει τον πολιτισμό της περιοχής μας. Το πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής περιλαμβάνει τις κατάλληλες προτάσεις που μπορούν βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Προτάσεις όπως η προβολή των πολιτιστικών μνημείων του Δήμου Αρταίων με την ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, των τοπικών εθίμων του μνημονικού πολιτισμού των κοινοτήτων του Δήμου, μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες, λειτουργώντας προωθητικά για τον πολιτισμό σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, είναι απαραίτητη η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενεργοποίηση των συλλογικοτήτων με σκοπό τη συμμετοχή του παραγωγικού ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, των νέων καθώς και την περαιτέρω αξιοποίηση και προβολή του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, κάτι που γίνεται σαφές στο πρόγραμμά μας.

Καραμπίκα Βάσια, 30 ετών, εκπαιδευτικός, υπ. Δημοτική Σύμβουλος Άρτας
   Οι εκλογές του Μαΐου είναι μία μάχη ενάντια στα μνημόνια και τις επιπτώσεις τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο καθένας και η καθεμία μας καλείται να πάρει θέση. Αρνούμαι να δεχτώ ότι δεν θα έχω εργασιακά δικαιώματα, αρνούμαι να δεχτώ ότι δεν θα έχω υγειονομική περίθαλψη και αρνούμαι να δεχτώ ότι η θέρμανση έχει γίνει πολυτέλεια. Τέλος, αρνούμαι να σταματήσω να ονειρεύομαι. Στηρίζω το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής γιατί διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν ότι η δημοτική αρχή θα είναι συμπαραστάτης στους κοινωνικούς αγώνες και θα εφαρμόσει ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης του δήμου με αριστερό πρόσημο. 

Κλεισιάρη Βασιλική, 28 ετών, πολιτικός μηχανικός, υπ. Δημοτική Σύμβουλος Άρτας
   Θέλω να ονειρεύομαι. Θέλω να μπορώ να πραγματοποιώ τα όνειρά μου στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην Άρτα. Επειδή δε μπορώ, όμως, να τα αφήσω στα χέρια και τη διακριτική ευχέρεια άλλων, αποφάσισα, τώρα που βρίσκομαι στην πιο δημιουργική φάση της ζωής μου, να ασχοληθώ για πρώτη φορά με τα κοινά της πόλης μου. Και αποφάσισα να το κάνω συμμετέχοντας σε μία ομάδα, τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, με μια επικεφαλής, τη ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ, που κύριο στόχο έχουν τον άνθρωπο και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στην πόλη μας, μακριά από συμφέροντα που διαλύουν καθημερινά τα όνειρά μας.  
Νάκος Δημήτρης, 19 ετών, ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας
   Στις 18 Μαΐου ανατέλλει για το Δήμο Αρταίων μια νέα μέρα όπου ο συνδυασμός της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής με επικεφαλής την Λίτσα Κιτσαντά αναλαμβάνει την τύχη του Δήμου μας. Για αυτό και εγώ ως νέος άνθρωπος ενώνω τη δύναμή μου για να γίνει ο Δήμος πιο προσιτός και πιο ανθρώπινος για νέους με πολλές και διάφορες δραστηριότητες, αθλητικές και πολιτιστικές. Η πολιτεία και η ΔΕΗ οφείλουν στο δήμο μας την κατασκευή του παραποτάμιου πάρκου και του ποδηλατοδρόμου, τα οποία ακούμε χρόνια από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αλλά έχουν μείνει μόνο στα λόγια. Πρέπει να ιδρύσουμε κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικό ιατρείο για τους απόρους και τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και να μην αφήσουμε κανέναν χωρίς ρεύμα και νερό.  

Πραμαγκιούλης Θεόδωρος, 30 ετών, δημοσιογράφος, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας
   Είμαι 30 χρονών και η δικιά μου γενιά θεωρείτε από πολλούς χαμένη. Ωστόσο, εγώ θέλω να αποδείξω το αντίθετο και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι στο κεντρικό ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής. Εξάλλου, επιθυμώ ένα καλύτερο αύριο, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αλληλεγγύη θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.  



Σταύρου Κώστας, 25 ετών, φιλόλογος, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας
   Στα χρόνια της κρίσης, η νεολαία είναι το πιο εμφατικό θύμα της πολιτικής της κυβέρνησης και των Μνημονίων. Οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν πλεονάζον προσωπικό μιας επιχείρησης υπό εκκαθάριση. Η καλύτερη προοπτική για τη νεολαία, σήμερα, είναι η μαύρη και επισφαλής εργασία με «ταβάνι» τα 450 ευρώ, σε συνθήκες δουλεμπορικής εκμετάλλευσης και η χειρότερη της ανεργίας, της κατάθλιψης και της μετανάστευσης. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής, για το Δήμο της Αριστεράς. Για ένα Δήμο που θα δώσει διέξοδο στις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας μέσω νέων Συνεργατικών και Αλληλέγγυων εγχειρημάτων που θα βάζουν στον πυρήνα τους την κάλυψη των συλλογικών και ατομικών αναγκών και όχι τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Για ένα Δήμο που δε θα αφήσει κανέναν άνθρωπο μόνο του στην κρίση, καμιά οικογένεια χωρίς ρεύμα, κανένα σπίτι στα χέρια τράπεζας. Για έναν Δήμο που θα αναδιανείμει πόρους και εξουσία στους «από κάτω». Για το Δήμο που ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας θα έχει δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Για να μπολιάσουμε τη λογική της συμμετοχής και της αλληλεγγύης απέναντι στον ανταγωνισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Για να βγούμε από τη μάχη της γενιάς μας νικητές.  

Στόγια Χριστίνα, 32 ετών, εκπαιδευτικός, υπ. Τοπική Σύμβουλος Άρτας
   Νέα και στην πιο παραγωγική φάση της ζωής μου σε μια πόλη των 48.000 κατοίκων κοιτώ γύρω μου και βλέπω παιδιά νηστικά στο σχολείο. Σπίτια χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση. Εξαθλιωμένους ηλικιωμένους και υπερήλικες χωρίς πρόσβαση στην υγεία. Άνεργους χωρίς κανένα όραμα και με τσακισμένο το ηθικό. Έτοιμους να φύγουν μετανάστες. Αυτοκτονίες. Υποβαθμισμένες και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό αθλητικές εγκαταστάσεις. Ερημωμένα μνημεία, έτοιμα να δοθούν σε χέρια ιδιωτών. Φωνές γύρω μου ζητούν αλλαγή και εγώ είμαι μια αυτές και συντάσσομαι με τον συνδυασμό της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής με επικεφαλής την Λίτσα Κιτσαντά. Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την αλλαγή . Αλλαγή που βάζει μπροστά τον Πολίτη και τις ανάγκες του. Αποτελούμαστε από ανθρώπους ικανούς με όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά στους Δημότες μας και έχουμε θέσει στόχους ουσιαστικής και αποτελεσματικής αλλαγής. Για να γίνει αυτό πρέπει και εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. Στήριξέ μας.  

Τζούκας Παναγιώτης, 27 ετών, επιχειρηματίας, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Ξηροβουνίου
   Έχοντας πλήρη γνώση του εγχειρήματος με ευχαρίστηση δέχτηκα την πρόταση της κ. Λίτσας Κιτσαντά για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής. Κατερχόμενος ως υποψήφιος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές θέλω να βοηθήσω και να συμβάλω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται στην αναβάθμιση και στην εξέλιξη του Δήμου μας. Νιώθοντας ότι είμαι ένας απλός πολίτης δίχως να θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό, μεγαλωμένος μέσα στην σκληρή πραγματικότητα, γαλουχημένος σε αυτή από μικρή ηλικία και έχοντας επίγνωση των καθημερινών προβλημάτων των συνδημοτών μας σας καλώ όλοι μαζί να οδηγήσουμε το δήμο Αρταίων στην πραγματική αλλαγή. Την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.