8 Ιαν 2014

Η φιέστα Σαμαρά – Βενιζέλου φέρνει... απαγόρευση συναθροίσεων!!!

Τόση δημοκρατία είχαμε να ζήσουμε από την χούντα: "Απαγόρευση κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας"...

   Την ώρα που οι πολίτες αυτής της χώρας στενάζουν από την «μπότα» των δανειστών και του μνημονίου, οι μνημονιακοί συγκυβερνώντες,  Σαμαράς και Βενιζέλος, ετοιμάζουν φιέστα για την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας, με απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας.
   Η λεπτομέρεια; Όσο θα μας κοστίσουν η φιέστα και το προεδρικό εξάμηνο φτάνουν και περισσεύουν για τα ισοδύναμα έναντι του 25ευρου στα νοσοκομεία (το απέσυρε ο Σαμαράς, κάνοντας έτσι χάρη στο συγκυβερνήτη του Βενιζέλο, που έχει τους βουλευτές του «στα κάγκελα» για το ζήτημα, αν και ψηφίστηκε και με τις ψήφους αυτών).
   Η συγκυβέρνηση για μια ακόμη φορά δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο και με ανακοίνωση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής φέρνει στο μυαλό σκοτεινές εποχές: απαγορεύει κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στις 8 του μήνα, ημέρα ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την ελληνική κυβέρνηση, από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 24:00 το βράδυ.
   Και αυτό, με αφορμή τις αφίξεις των υψηλών προσκεκλημένων (Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και άλλοι), που αναμένονται στην Αθήνα, με την ευκαιρία της επίσημης τελετής έναρξης - φιέστας της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, που πραγματοποιείται εν μέσω οικονομικής εξαθλίωσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
   «Εκτός νόμου» λοιπόν σήμερα οι διαδηλώσεις και οι... συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας,  για να μην επισκιαστούν οι φιέστες της ανάληψης της Ευρωπαικής Προεδρίας από την Αθήνα. «Νεκρή ζώνη» η πρωτεύουσα, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρότερα της επίσκεψης της Άγκελας Μέρκελ και του Βόλφανγκ Σόιμπλε. Το «γενικό απαγορευτικό» ισχύει έως τα μεσάνυχτα.
   Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς επιμένουν στην διοργάνωση του συλλαλητηρίου για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταδικάζουν την απαγόρευση και κάνουν λόγο για συρρίκνωση της δημοκρατίας και καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών.

  ΕΚΤΑΚΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ!
   Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για όλη την Τετάρτη θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα καθώς θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του πρόεδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και του Κολλεγίου των Επιτρόπων.
   Η κοινή συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων και του υποργικού συμβουλίου θα γίνει στις 13:00 στο Ζάππειο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει η συνάντηση Σαμαρά-Μπαρόζο.
   Στις 19:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου.
   Συγκεκριμένα για σήμερα δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων κατά τις ώρες 00.01΄έως 24.00΄ στην Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στις παρακάτω κάθετες οδούς:
-Αιγινήτου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Β. Σοφίας και της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.
-Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου & Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Λ. Β. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
-Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κατά τις ώρες 15.00΄έως πέρατος:
-Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Λ. Β. Κων/νου, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Β. Αλεξάνδρου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Γέλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασ. Κων/νου.
-Γενναδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Δεινοκράτους, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Αναπήρων Πολέμου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Βλαδίμηρου Μπένση, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Μονή Πετράκη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
   Ταυτόχρονα, για αύριο θα είναι σε ισχύ και απαγόρευση των συναθροίσεων στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής. Επίσης στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη – Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«ΦΡΟΥΡΙΟ» ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ
   Αποκλεισμένο θα είναι το Ζάππειο από την Τετάρτη και για τους επόμενους έξι μήνες καθώς θα αποτελεί την «έδρα» της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών θα φρουρούν το μέγαρο σε αυτό το διάστημα. Για την καλύτερη εποπτεία - ασφαλεια μάλιστα, έχει δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα Ζαππείου, το οποίο στελεχώνουν 150 αστυνομικοί ειδικά εκπαιδευμένοι στην ασφάλεια χώρων, ενω ειδικά κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
   Επί ποδός θα βρίσκεται, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, και ομάδα κρούσης των ΕΚΑΜ, με ειδική εκπαίδευση σε σενάρια ομηρίας - απαγωγής, που θα εποπτεύουν καθημερινά τον χώρο όπου θα βρίσκονται οι ευρωπαίοι ηγέτες. Παράλληλα, ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε κεντρικά κτίρια γύρω από το Ζάππειο, ενω ελικόπτερα της αστυνομίας θα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή ώστε να επιβλέπουν τις μετακινήσεις των ηγετών, τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που τυχόν να πραγματοποιηθούν και να ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.