9 Ιαν 2014

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟ - Κοροϊδία με το επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Δεν είναι δικαιούχοι ως "μακροχρόνιοι", επειδή δεν είναι αρκετά... "βραχυχρόνιοι"!!!

   Φαντάζομαι πως έχετε ακούσει για το επίδομα σε μακροχρόνιους άνεργους, ύψους 200 ευρώ, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014. Ακούσατε, όπως άκουσα κι εγώ, ότι εφόσον κάποιος στο παρελθόν έχει λάβει επί 12 μήνες ταμείο ανεργίας, εάν είναι ακόμη εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, εάν είναι μεταξύ 20 και 66 ετών και εάν πληρεί κάποια εισοδηματικά κριτήρια (10.000 € ετήσιο οικογενειακό εισόδημα), τότε είναι δικαιούχος του επιδόματος των 200 ευρώ μηνιαίως για ένα χρόνο.
   Όμως, προχθες μία φίλη, που είναι άνεργη από το 2011, μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα: "ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟ 2013!!!! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΚΡΗ!!!! ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!"
   Της απάντησα πως μάλλον δεν κατάλαβε, πως αποκλείεται να της είπαν κάτι τέτοιο. Όμως, συμπτωματικά, χθες το πρωί, μία άλλη φίλη μού μίλησε για τη νύφη της που είναι τρία χρόνια άνεργη, πήγε στον ΟΑΕΔ για να υποβάλλει αίτηση, αλλά της είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

   Κατάλαβα πως κάτι περίεργο συμβαίνει κι έτσι αποφάσισα να πάω ο ίδιος στα γραφεία του ΟΑΕΔ για να ξεκαθαρίσω τι γίνεται. Εκεί, μόλις μου εξήγησαν τι συμβαίνει, κατάλαβα ότι όλη η ιστορία με το περιβόητο 200άρι των "μακροχρόνιων" ανέργων είναι μια μεγάλη απάτη. Είναι μια ξεκάθαρη κοροϊδία των συγκυβερνητικών απέναντι στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πιο άσχημη περίοδο της ζωής τους, που έχασαν την δουλειά τους και τα εισοδήματά τους είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.
   Η ανακοίνωση στο site του ΟΑΕΔ αναφέρει επί λέξει: "Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις), και υποβάλλουν την αίτηση εντός αποσβεστικής προθεσμίας δυο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης." και η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι:

   Καταλάβατε; Αν κάποιος είναι άνεργος από το 2010, πήρε ταμείο ανεργίας το 2011, είναι αδιάλειπτα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, έχει ετήσιο εισόδημα 4000 ευρώ, δεν είναι δικαιούχος. Τζάμπα πίστεψε ότι το μέτρο για τους "μακροχρόνιους" ανέργους τον συμπεριλάμβανε, άδικα βασίστηκε στο ότι θα είχε ένα βοήθημα, έστω αυτό το "πουρμπουάρ" των 200 ευρώ.
   Ή άλλο τραγελαφικό παράδειγμα. Κάποιος απολύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012. Μπήκε στο ταμείο ανεργίας τον Οκτώβριο του 2012 και αφού αυτό έχει 12μηνη διάρκεια, το έπαιρνε μέχρι τον Οκτώβριο του 2013. Πηγαίνει τώρα, τον Γενάρη να υποβάλλει αίτηση για το 200άρι και του λένε πως δεν το δικαιούται, γιατί πέρασε η "αποσβεστική προθεσμία δυο (2) μηνών, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης"!!!
   Απίστευτο;;;
   Πάντως οι υπάλληλοι στον ΟΑΕΔ με τους οποίους μίλησα, μου είπαν πως οι ίδιοι αισθάνονται ντροπή, όταν εξηγούν στους ανέργους, που κατά δεκάδες πηγαίνουν στα γραφεία, ότι δεν είναι δικαιούχοι ως "μακροχρόνιοι", επειδή δεν είναι αρκετά... "βραχυχρόνιοι"!!!

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του νοεμβρη μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλωτσιές και μπουνιές στον Βρούτση για να μάθει να μη αμολάει παπαρολογίες με την εκνευριστική γυναικωτή μειλιχια φωνούλα του.. Να βρεθεί κάποιος να του πετάξει μια ντομάτα στη μάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι αυτή η λύση φίλε, ούτε βγάζει πουθενά. Επίσης, δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα πολιτικών.

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.