3 Δεκ 2013

Τηλεμαγειρέματα σε άδεια στομάχια (σερβιριστείτε)

- Οι Έλληνες πεινάνε και οι τηλεοπτικοί βασιλείς μοιράζουν (ακόμη) παντεσπάνια...
- Υπάρχει το "Μαγειρεύω οικονομικά" για ξεκάρφωμα...

   Oι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής δεν είναι μόδα της μιας σεζόν. Εμφανίστηκαν στην αμερικανική τηλεόραση τη δεκαετία του ’40 και έκτοτε φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
   Μόνο στην ελληνική τηλεόραση απαριθμούμε αυτή τη στιγμή 12 συνολικά μαγειρικές εκπομπές (!) Νούμερο τουλάχιστον υπερβολικό αν αναλογιστεί κανείς την οικονομική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα σήμερα.
   Υπερβολικό και δυσανάλογο -και- των οικονομικών δυνατοτήτων των καναλαρχών οι οποίοι όχι μόνο δεν βάζουν πια το χέρι στην τσέπη αντιθέτως, κοιτάνε να κλείσουν τρύπες ενσωματώνοντας στο τηλεοπτικό τους πρόγραμμα φθηνές ως επί το πλείστον παραγωγές.
   Η εικόνα αυτή τη στιγμή έχει ως εξής: τρεις εκπομπές μαγειρικής στο MEGA (Χωρίς Συνταγή, Από την Πόλη έρχομαι, Dr. Cook), πέντε (!) στον ειδησεογραφικό ΣΚΑΪ (Chef στον Αέρα, Γεύσεις στη Φύση, Μαγειρεύω Οικονομικά, Γλυκές Αλχημείες, Ελλήνων Γεύσεις) και τέσσερις συνολικά στον ALPHA (Κάτι Ψήνεται, Νόστιμη Γη, Τι θα φάμε σήμερα, μαμά; Εφιάλτης στην κουζίνα).
   ΑΝΤ1 και STAR απουσιάζουν μέχρι στιγμής από τον χορό της κουτάλας, καθώς έχουν ρίξει το βάρος τους σε τούρκικα και μεσημεριανά αντίστοιχα.
   Προσθέστε και τα μαγειρικά ημίωρα που φιλοξενούν καθημερινά MEGA – ALPHA στις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές τους και έτοιμος ο λογαριασμός: 12 το σύνολο συν τα “extra” σε μια ελληνική τηλεόραση που όχι μόνο δεν καθρεφτίζει τη σημερινή κοινωνία αλλά αδυνατεί ακόμη και αφουγκραστεί τους παλμούς της…
   Η δικαιολογία «φέρνουν υψηλά νούμερα», αν και αληθής, δεν ευσταθεί καθώς ο τηλεθεατής δεν έχει και πολλές διαφορετικές επιλογές. Ότι του σερβίρεις, θα καταναλώσει έστω και αν αυτό που παρακολουθεί συχνά μυρίζει προχειρότητα…
   Αναρωτιέμαι απλά… Γιατί τόσες εκπομπές μαγειρικής με gourmet γεύσεις, επισκέψεις σε καλά εστιατόρια και γαστρονομικές αναλύσεις σε μια χώρα που σύμφωνα με προχθεσινή έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας σε όλη την Ευρώπη; Κοινώς οι Έλληνες πεινάνε και οι τηλεοπτικοί βασιλείς μοιράζουν (ακόμη) παντεσπάνια…
 
Υ.Γ.: Κάποιοι δε εκ των παρουσιαστών των συγκεκριμένων εκπομπών επαγγέλλονται πρώτα τηλεστάρ (με όλα τα κομφόρ) και ύστερα μάγειρες…

Από τη Φανή Πλατσατούρα
newpost.gr via amvrakia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.