25 Νοε 2013

Ένας θάνατος που συγκλόνισε την Άρτα - Η δίκη στις 6 Δεκεμβρίου στο Μικτό Κακουργιοδικείο Πρέβεζας

- Γράφεται επιτέλους ο επίλογος σε μια υπόθεση που συζητήθηκε
- Με Τσοβόλα, Κούγια, Διαλυνά στην αίθουσα του δικαστηρίου

   Ήταν 7 Ιουλίου το 2008, όταν η μικρή κοινωνία της Άρτας συγκλονίστηκε από τον θάνατο του υπεύθυνου της χωματερής στον λόφο της Περάνθης. Ο 61 ετών άντρας είχε παρασυρθεί από απορριματοφόρο μέσα στον χώρο της χωματερής και ο οδηγός του συνελήφθη.
   Στην αρχή, η υπόθεση είχε θεωρηθεί εργατικό ατύχημα και ο 28 ετών οδηγός αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Άρτας, που άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
   Όμως, πολύ γρήγορα η υπόθεση πήρε άλλη τροπή: Κάτι οι μαρτυρίες των υπόλοιπων εργατών, που μιλούσαν για συνεχείς τσακωμούς, κάτι το γεγονός ότι ο οδηγός έφυγε με ταχύτητα από την χωματερή, επειδή -όπως είπε- δεν κατάλαβε τίποτε, κάτι ο ταχογράφος του οχήματος, που έλειπε και είχε αντικατασταθεί με άλλον παλιότερης ημέρας, τελικά στον οδηγό ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 3 χρόνια μετά το συμβάν συνελήφθη και προφυλακίστηκε.
   Η υπόθεση είχε και πολιτική χροιά, καθώς δημοτικός σύμβουλος του Πάνου Οικονομίδη, συγγενής του θύματος, σε μια φορτισμένη αναφορά του κατά τη διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου (ήμουν παρών), παραιτήθηκε, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα, που ποτέ δεν διευκρινίστηκαν. Τελικά, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ανακάλεσε την παραίτησή του, αλλά όχι τα λεγόμενά του...
   Τώρα ήρθε η ώρα των δικαστών και έτσι, όπως διαβάζω στο PrevezaBest την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου θα συσταθεί Μικτό Κακουργιοδικείο, αποτελούμενο από τρεις δικαστές και τέσσερις ενόρκους πολίτες για το τραγικό συμβάν του Ιουλίου του 2008. Έτσι, έπειτα από δύο αναβολές, επιτέλους ο οδηγός του απορριματοφόρου θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
   Μεγάλα και προβεβλημένα ονόματα του Ποινικού δικαίου θα παρελάσουν από το δικαστικό μέγαρο της Πρέβεζας για την υπόθεση αυτή (Τσοβόλας, Κούγιας, Διαλυνάς) και η απόφαση αναμένεται μάλλον με το νέο έτος, μιας και οι συνήγοροι τόσο της πολιτικής αγωγής, όσο και της υπεράσπισης δεν είναι από τα μέρη μας, για να μπορούν να παρευρίσκονται κάθε μέρα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.