7 Αυγ 2013

Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης - Παρουσίαση του μυθιστορήματός του στο Μενίδι

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, ο Έλληνας Αϊνστάιν

   Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή, στις 20.00 μμ., την 2α Αυγούστου, στο Μενίδι η παρουσίαση του βιβλίου του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη «Η τελευταία εξίσωση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή», εκδόσεις Στοχαστής. Την εκδήλωση την πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μενιδίου.
   Το κοινό καλωσόρισε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Ναυσικά Σκορίλα- Σκεντέρη που τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει, στο κοινό, μέσω της παρουσίασης του βιβλίου, την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. Ακόμη είπε ότι ο συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης έχει προσφέρει πολλά με το πολύπλευρο έργο του τόσο στην τοπική ιστορία όσο και στην λογοτεχνία.
   Έπειτα ακολούθησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Νίκος Μηλιώνης που με τον μεστό λόγο του παρουσίασε το βιβλίο και είπε πως ο συγγραφέας με το παράλληλο παιχνίδι της γραφής καταφέρνει να μας κερδίσει αφού το μυθιστόρημα διαβάζεται με ευχαρίστηση.
   Ακολούθησε ο τιμώμενος συγγραφέας που ανέφερε ότι ξεκίνησε να γράφει το μυθιστόρημα το 2006. Έγραψε τριάντα σελίδες και έπειτα σταμάτησε. Άφησε το γραπτό στο συρτάρι και διάβασε και άλλα βιβλία που είχαν γραφεί για τον Καραθεοδωρή. Το 2010 ήταν πλέον έτοιμος. Στρώθηκε και έγραψε τη συνέχεια του μυθιστορήματος. Η ενασχόλησή του, με την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή τόνισε άρχισε το 2003. Τότε διάβασε για πρώτη φορά το όνομα του διάσημου μαθηματικού στο αφιέρωμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Στο ένθετο ΙΣΤΟΡΙΚΑ με τον τίτλο «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής, ο Έλληνας Αϊνστάιν» ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο των μαθηματικών και της ζωής του σημαντικού επιστήμονα. Αυτό το γεγονός τον εντυπωσίασε γιατί μέχρι τότε δεν είχε διαβάσει κάτι ανάλογο για άλλον Έλληνα μαθηματικό. Και όπως γνωρίζετε, διευκρίνισε, όταν μαθαίνεις κάτι διαφορετικό από αυτά που διαβάζεις νιώθεις μεγάλη ευχαρίστηση και έχεις την περιέργεια να ψάξεις και πιο πέρα για να ανακαλύψεις και άλλα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα ενός τόσο σπουδαίου προσώπου.
   Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, αφιέρωσε την ζωή του στην μαθηματική επιστήμη. Έζησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν οικογενειάρχης και είχε καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του στο Πανεπιστήμιο. Ακόμη σεβόταν τους φοιτητές και για αυτό και τον αγαπούσαν. Συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα της μαθηματικής επιστήμης αφού συμμετείχε σε συνέδρια και δημοσίευε τις εργασίες του σε περιοδικά που είχαν σχέση με την μαθηματική επιστήμη. Κορύφωση είναι η φιλία του με τον Αλβέρτο Αϊνστάιν. Άλλωστε σώζονται οι επιστολές τους. Γενικότερα θα έλεγα, είπε ο συγγραφέας, ότι δίκαια θεωρείται από τους σπουδαιότερους Έλληνες μαθηματικούς. «Μέσα από το μυθιστόρημα προσπάθησα να φωτίσω την σημαντική φυσιογνωμία του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή».
   Στη συνέχεια της παρουσίασης προβλήθηκε ένα βίντεο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή. Έπειτα ο συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις και απορίες του κοινού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος κατάφερε για μια ακόμη φορά να πραγματοποιήσει μια ακόμη ποιοτική εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.