17 Μαΐ 2013

Η Όλγα Γεροβασίλη για την αποδυνάμωση της ΔΟΥ Άρτας

Ακόμη ένα πλήγμα για το νομό Άρτας

   Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα την "Αποδυνάμωση ΔΟΥ Άρτας".
   Η βουλευτής κατά την κατάθεση της ερώτησης δήλωσε:
   "Το σχέδιο που υπάρχει στο Υπουργείο Οικονομικών για την μεταφορά των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού από τη ΔΟΥ Άρτας στην αντίστοιχη της Πρέβεζας, εφόσον υλοποιηθεί, θα σημάνει την περαιτέρω υποβάθμιση της Άρτας.
    Αυτή η εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Άρτας και των Κέντρων Υγείας, στο Τελωνείο Άρτας, στα υποστελεχωμένα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, στην συρρίκνωση της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ, στο διαφαινόμενο κλείσιμο του ΚΕΝ.
    Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκαλεί ακόμη ένα πλήγμα στο νομό που, παρότι είναι από τους φτωχότερους της Ευρώπης, σταδιακά αποψιλώνεται από υπηρεσίες που αντικειμενικά συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη.
   Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς στη συνεχιζόμενη απαξίωση. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να σταματήσουμε τον κατήφορο και να ξαναδώσουμε ελπίδα στον τόπο και στους συμπολίτες μας".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


 14 Μαΐου 2013

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα : Αποδυνάμωση ΔΟΥ Άρτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ενοποίηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού και μεταφορά τους από την ΔΟΥ Άρτας στην αντίστοιχη της Πρέβεζας.
Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους πολίτες του Νομού. Ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, αγρότες, λογιστές, φοροτεχνικοί θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον, οι πολίτες θα πρέπει να επιβαρυνθούν με κόστος για τις μετακινήσεις δυσβάσταχτο στη παρούσα συγκυρία.
Η μεταφορά του τμήματος Ελέγχου επιφέρει, επίσης, πλήγμα στην οικονομική ζωή ενός Νομού με εμπορική και εξαγωγική δραστηριότητα, με επιχειρήσεις μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος, υπονομεύοντας την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Επειδή η ΔΟΥ Άρτας εξυπηρετεί έναν Νομό μεγαλύτερο από αυτόν της Πρέβεζας και παρόλα αυτά λειτουργεί οριακά λόγω της έλλειψης προσωπικού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών,
Επειδή θα πρέπει σε κάθε Νομό να λειτουργεί μια ΔΟΥ πλήρης, με όλα τα τμήματα καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι αλληλένδετα, 
Επειδή μέσω της σταδιακής αποδυνάμωσης των υπηρεσιών της ΔΟΥ μεθοδεύεται εν τέλει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών,
Επειδή η κατάργηση τμημάτων της ΔΟΥ Άρτας είναι ένα ακόμα πλήγμα για τον Νομό που σταδιακά αποψιλώνεται από τις δημόσιες υπηρεσίες,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να επανεξετάσει το σχέδιο που προβλέπει την ενοποίηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού και τη μεταφορά τους από τη ΔΟΥ Άρτας στην αντίστοιχη της Πρέβεζας;

Ο ερωτώσα Βουλευτής

Όλγα Γεροβασίλη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.