29 Μαρ 2013

Αξέχαστη η παρουσία του Μουσικού Σχολείου Άρτας στον ΣΚΟΥΦΑ - ΦΩΤΟ

Το... κρυφό σχολειό της Άρτας

   Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου ο Μ/Φ Σύλλογος "ΣΚΟΥΦΑΣ" διοργανώνει  επετειακή εκδήλωση, με κεντρική ομιλία που ακολουθείται από την επίδοση των Αγραφειώτειων και Μπαρμπαστάθειων βραβείων.
   Φέτος, την Δευτέρα το βράδυ,  όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ, είχαν την τύχη να απολαύσουν το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε μια εκπληκτική εμφάνιση, που δείχνει πόσο ελιναι μεγάλες οι δυνατότητες του σχολείου, το μεράκι των διδασκόντων και την αγάπη των μαθητών γι' αυτό που κάνουν.
   Μουσικό σύνολο με ορχήστρα και χορωδία ερμήνευσε σειρά τραγουδιών υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού κας Θάλειας Δημοθεοδώρου. Αξέχαστη σε όλους θα μείνει και το σύνολο θεάτρου του σχολείου που ερμήνευσε μοναδικά μια σκηνή από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη ''Το Μεγάλο μας τσίρκο'', που δίδαξε η εκπαιδευτικός κα Αθηνά Αναγνώστη.
   Επειδή προλόγισα την εμφάνισή τους, δεν σας κρύβω ότι μπήκα στον πειρασμό (μιας και η εκδήλωση ήταν για την 25η Μαρτίου) αντί για Μουσικό Σχολείο Άρτας, να το αποκαλέσω Κρυφό Σχολειό Άρτας, λόγω των γνωστών προβλημάτων που του έχουν δημιουργήσει. Όμως σκέφτηκα, μέρα που 'ναι, να μην χαλάσω τη βραδιά.
   Φρόντισαν όμως τα παιδιά να μιλήσουν αυτά. Και μίλησαν βροντερά...
   Πρέπει να τα ευχαριστήσουμε ένα προς ένα, για τη δύναμη που δείχνουν, όπως και τους γονείς τους, όπως και τη διευθύντρια, την Ανθούλα Ζιώρη και τους καθηγητές τους.
   Όμως δεν αρκούν οι ευχαριστίες. Χρειάζεται και πίεση για να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασής τους. Όσο και να 'θελαν κάποιοι να μην υπήρχε ενδιαφέρον, το Σχολείο έχει γίνει μαγνήτης και αναγκάζονται να διώχνουν υποψήφιους μαθητές, που έρχονται για εγγραφή. Δεν πρέπει να αφήσουμε να υποβαθμιστεί ένα τέτοιο σχολειό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.