7 Μαρ 2013

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας για το ΤΕΙ

- Έλεος, μη βγάλετε κι άλλο ψήφισμα...
- Ούτε να πείτε στον Χρήστο, να πει στον Βαγγέλη, να πεί στον Αντώνη...

   Ύστερα από αίτηση 15 δημοτικών συμβούλων, συγκαλείται σήμερα, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μμ, σε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας με το παρακάτω μοναδικό θέμα:
   «Λήψη απόφασης σχετικά με το επικαιροποιημένο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΤΕΙ Ηπείρου)»
   Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α., ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και όποιος άλλος θέλει να παρακολουθήσει την συνεδρίαση.
   Ελπίζω αυτή την φορά να μην ξαναβγεί άλλο ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας, που θα καταδικάζει κλπ, κλπ, κλπ. Τα χορτάσαμε. Φασόν έχουν γίνει, μόνο ο τίτλος και το όνομα του παραλήπτη αλλάζει!!! 
   Ούτε όμως να τα περιμένουν από άλλους, όπως για παράδειγμα έγινε με το στρατόπεδο, για το οποίο χθες καταπράσινος πολιτικός άνδρας έλεγε με περηφάνεια: Αν δεν είχε μιλήσει ο Γκόκας στον... Βενιζέλο, θα είχε κλείσει από πέρυσι το στρατόπεδο!!! 
   Ας τα αφήσουμε αυτά και ας κάνουμε κάτι σοβαρό.
   Πρέπει να συντονιστούν οι προσπάθειες όλων κι ο καθένας από την πλευρά του να κάνει το μέγιστο που μπορεί, ώστε η συνισταμένη των ενεργειών να μην αφήνει καμιά αμφιβολία στους σχεδιαστές της Αθήνας (και της "Αθηνάς"), ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, ότι θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες.
   Ξέρω πως οι βουλευτές ήδη κάνουν αυτά που πρέπει, ξέρω πως η Διοίκηση του ΤΕΙ και οι σύλλογοι των σπουδαστών (και οι οικογένειές τους) ήδη προετοιμάζονται να κάνουν αυτά που πρέπει. Ξέρω ότι τουλάχιστον ένας κομματικός φορέας ήδη προετοιμάζεται να κάνει αυτά που πρέπει.
   Τώρα αυτό που μένει είναι να ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία. Ο Ευριπίδης Γλαβάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, θα καλέσει το ερχόμενο Σάββατο όλους τους φορείς της πόλης, όλες τις συλλογικότητες σε δημιουργία κοινού μετώπου.
   Ας ξεκινήσει αυτή η οργάνωση, αυτός ο συντονισμός από σήμερα.
   Με συγκεκριμένες δράσεις, όχι με ευχολόγια και ψηφίσματα.
   Όχι με "δεσμεύσεις" πολιτικάντηδων, που το μόνο που ζητάνε είναι να κερδίσουν χρόνο για να μην φανεί η πολιτική τους γύμνια.
   Από αυτά έχουμε μπουχτίσει και βλέπετε που φτάσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.