2 Μαρ 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 800.000 ευρώ είναι ο μισθός των επιτρόπων στις τράπεζες;

Χρυσοπληρωμένοι με δικά μας λεφτά και ανεξέλεγκτη δράση

   Έπιασαν ήδη δουλειά οι επίτροποι στις τράπεζες και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε στη Βουλή, στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, για τους μισθούς τους.
   Οι επίτροποι που εγκαταστάθηκαν Τράπεζες θα "επιβλέπουν την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών" και πιο συγκεκριμένα, έχουν την εντολή να "ελέγχουν τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι διοικήσεις τους, ακόμη και εκείνες που αφορούν τη χορήγηση δανείων".
   Όπως τονίζει ο Στουρνάρας "ήδη υπεγράφησαν οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ των τραπεζών και των αντίστοιχων επιτρόπων (αναγνωρισμένου κύρους ελεγκτικές εταιρείες) που έχουν επιλεγεί βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς τους εταίρους μας".
   Και τώρα, στο επίμαχο θέμα που είναι η αμοιβή τους: Ο Νικήτας Κακλαμάνης έθετε στην ερώτησή του το θέμα για την αμοιβή των αυτών των επιτρόπων, επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο "θα πληρώνονται από τις ελληνικές τράπεζες με το απίστευτο ποσό των 800.000 ευρώ ετησίως"!!!
   Τι απάντησε ο Στουρνάρας; Διαβάστε: 
   "Η αποζημίωση των επιτρόπων ορίζεται και καταβάλλεται από τις τράπεζες, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σε τιμές που διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος της τράπεζας, το χρόνο που αφιερώνεται από τα στελέχη των επιτρόπων, τον ανταγωνισμό της αγοράς και τις οικονομικές προσφορές των υποψήφιων εταιρειών"...
   Δηλαδή, με απλά Ελληνικά, είπε ότι οι Τράπεζες, που συνεχίζουν να υπάρχουν, επειδή όλοι μας υποφέρουμε (με φόρους, χαράτσια, περικοπές, φτώχεια, εξαθλίωση, μαγκάλια, αυτοκτονίες) για να γλυτώσουν αυτές με την ανακεφαλαιοποίηση, κάνουν ό,τι θέλουν με τα δικά μας λεφτά!!! 
   Είναι δικό τους θέμα, μεταξύ τους τα κανονίζουν. Δική μας δουλειά είναι να πληρώνουμε αδιαμαρτύρητα και δική τους δουλειά είναι να διαθέτουν τα ατέλειωτα δισ. (ήδη έχουν πάρει 230 δισ., που ΕΜΕΙΣ θα τα ξεπληρώσουμε) όπως αυτές και οι χρυσοπληρωμένοι επίτροποι θέλουν!!!
   Κατά τ' άλλα, καλό Σουλεϊμάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.