31 Μαρ 2013

Παράταση στην αγωνία για το «Βοήθεια στο Σπίτι» για ακόμη 6 μήνες

Συνεχίζεται το... σκωτσέζικο ντους για ωφελούμενους και εργαζόμενους

   Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς προγραμματισμούς, η 31η Μαρτίου θα ήταν η ημερομηνία που το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" θα σταματούσε και οι ωφελούμενοι με τους εργαζόμενους θα αφήνονταν στην τύχη τους.
   Υποτίθεται πως από αύριο, από την 1η Απριλίου θα υπήρχε μια νέα κατάσταση, ένα διάδοχο πρόγραμμα, το «Κατ' οίκον φροντίδα», που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν θα επηρέαζε αρνητικά ούτε τους ωφελούμενους, ούτε τους εργαζόμενους.
   Φυσικά και αυτές τους οι "δεσμεύσεις" έχουν την ίδια αξία όπως και όλες οι υπόλοιπες, αφού στο Νομό της Άρτας, από τους 400 ωφελούμενους του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", μόνο 8 πληρούν τα ασφυκτικά κριτήρια που θέτει ο νέος νόμος, με αποτέλεσμα όλοι οι υπόλοιποι, οι ανήμποροι συνάνθρωποί μας και οι 17 εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα, που παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο, να αφήνονται κυριολεκτικά στην τύχη τους.
   Όταν στις 28 Φεβρουαρίου ήρθε ο σύμβουλος του υφυπουργού Εργασίας στην Άρτα, στη «Διώνη», για να μιλήσει στους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (δείτε εδώ), παρά τις διαμαρτυρίες και τα επιχειρήματα των εργαζομένων, απαντούσε μονότονα ότι όλα είναι έτοιμα και προγραμματισμένα.
   Τελικά, ανακοινώθηκε ότι μετά από συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου αποφασίστηκε η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για ακόμη έξι μήνες, ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. 
   Η παράταση του προγράμματος θα γίνει με τροπολογία, που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή και το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών).
   Ευτυχώς, σε αυτό το θέμα, η ανικανότητά τους οδήγησε σε μια παράταση ζωής για ωφελούμενους και εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.