14 Φεβ 2013

Απάντηση του Ανδρέα Οικονόμου σε χθεσινό σχόλιο του ΤΗΛΕΒΟΑ

Τα καλά του blogging και της ελεύθερης επικοινωνίας

   Να για ποιο λόγο μου αρέσει το μπλογκάρισμα: Έκανα χθες ένα σχόλιο σε άρθρο του Ανδρέα Οικονόμου (διαβάστε εδώ) και σήμερα το πρωί βρήκα στο mail-box το παρακάτω κείμενο:

   Γρηγόρη καλημέρα.
   Δεν κατηγορώ ούτε τους Θεσπρωτούς, ούτε τους Πρεβεζάνους και γενικά τους Ηπειρώτες. Υπήρχαν λύσεις του σημείου που θα κούμπωνε ο αγωγός, με ελάχιστη, έως ανύπαρκτη, περιβαλλοντική επιβάρυνση. Δυστυχώς μείναμε στα όχι και αντιμετωπίσαμε σαν Ήπειρος (θεσμικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς) το θέμα του αγωγού επιδερμικά. Σαφώς υπήρξαν και υπάρχουν ευθύνες και απ' το ΠΑΣΟΚ. Γιατί σαν Ήπειρος, σαν Περιφέρεια, όταν σου λείπει ο στρατηγικός σχεδιασμός, εκτροχιάζεσαι. Ο αγωγός αυτός θα διασχίζει όλη την Ιταλία και θα διακλαδίζεται σε χώρες της Ευρώπης. Γιατί κομβικό ενεργειακό κράτος να είναι η Αλβανία κι όχι καθ΄όλα η χώρα μας; Η ενεργειακή και γεωπολιτική αναβάθμιση της Ηπείρου θα ήταν τεράστια.
   Τέλος το φυσικό αέριο, τέλος η σιδηροδρομική σύνδεση, η Ιόνια οδός καρκινοβατεί, στο τέλος και η Ήπειρος. Τελευταία και απομονωμένη σε όλη την Ευρώπη. Δεν ιδρώνει το "αυτί" κανενός. Κάποιοι έχουν ευθύνες και απ' το ΠΑΣΟΚ κι απ' τη Ν.Δ. και θα πρέπει να απολογηθούν. Αν νομίζουν ότι το αναπτυξιακό μοντέλο για την Άρτα είναι το στρατόπεδο ΚΕΝ, και κάθε λίγο και λιγάκι συσκέπτονται, διαμαρτύρονται και επικοινωνιολογούν, κάνουν λάθος. Γιατί κάπως έτσι, η Άρτα και η Ήπειρος βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος.
   Σ΄ευχαριστώ.

Ανδρέας Οικονόμου
(Γρηγόρη, θάθελα να το αναρτήσεις)

   σημ. Τηλεβόα: Πρώτα απ' όλα δεν χρειαζόταν Ανδρέα να μου ζητήσεις να αναρτηθεί. Αν δεν το έγραφες, θα σου ζητούσα εγώ την άδεια να το αναρτήσω, γιατί πιστεύω στη δύναμη του blogging και της διαδραδαστικής ιντερνετικής επικοινωνίας.
   Δεύτερον, άσχετα με τις όποιες διαφωνίες, δεν μπορώ να μην τονίσω τον σεβασμό μου σε όποιον δημοσιοποιεί την άποψή του με την υπογραφή του. Θα εκπλαγείτε με το πόσα μηνύματα στέλνονται στον ΤΗΛΕΒΟΑ, κρυμμένα πίσω από την ανωνυμία (έτσι νομίζουν...)

2 σχόλια:

  1. ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!! ΤΟΠΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε πράζει. Αναβαθμίσαμε τους Αλβανούς. Θα έχουνε την στροφιγγα και θα κλείνουν όποτε γουστάρουν τον αγωγό για τας Ευρώπας.. Κι εμείς πανηγυρίζουμε. Γειάσου ρε Αντρικο, καλα τσ' τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.