14 Φεβ 2013

O Γιώργος Στύλιος για τα εμβάσματα εξωτερικού

- Θα μας τρελάνουν οι βουλευτές της Ν.Δ....
- Θυμούνται τι ψηφίζουν;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάθεση ερώτησης για έλεγχο σε εμβάσματα του εξωτερικού
   Ερώτηση για τον έλεγχο σε εμβάσματα (εξαιρούνται τα εμβάσματα για νοσήλια, δίδακτρα, εμπορικές συναλλαγές και κάλυψη εκτάκτων αναγκών) Ελλήνων πολιτών που ασκούσαν εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία την περίοδο 2010-2012, αλλά και σε πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 χρόνια, κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος σε συνεργασία με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
   Στην ερωτήσή τους οι βουλευτές τονίζουν ότι για να ανακτηθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος της χώρας επιβάλλεται να πειστούν οι Έλληνες πολίτες ότι όσοι διαχειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και πατριωτικής συνείδησης.
   Συνεχίζοντας την ερώτηση αναφέρεται ότι η υπόθεση της αναζήτησης παρανομούντων Ελλήνων φορολογουμένων, που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ, κινδυνεύει να περιοριστεί μόνο στις τυχόν ευθύνες του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Επίσης, η μοναδική λίστα με πρόσωπα που μετέφεραν χρήματα στην αλλοδαπή αφορά μόνο μια τράπεζα, την HSBC και αφορά χρονικό διάστημα προγενέστερο της εφαρμογής των μνημονίων, ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών:
   1. Ειδικότερα, έχει προγραμματισθεί έλεγχος, κατόπιν σχετικής διασταύρωσης, σε εμβάσματα Ελλήνων πολιτών, που ασκούσαν το χρονικό διάστημα 2010-2012 εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία, αλλά και σε πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη; Συγκεκριμένα έχει διεξαχθεί έλεγχος αν υπάρχει αριθμός εμβασμάτων τα έτη 2010-2012, που ανήκουν σε μέλη Υπουργικών Συμβουλίων, Βουλευτές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς Υπουργείων, Διοικητές και Υποδιοικητές Οργανισμών του Δημοσίου, Προέδρους, Διευθύνοντες Συμβούλους και λοιπά εκτελεστικά μέλη εταιρειών με συμμετοχή του Δημοσίου, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών και Δήμων, στελέχη Ανεξάρτητων Αρχών και λοιπούς κρατικούς αξιωματούχους που είχαν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα;
   2. Έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος κι αν ναι ποια τα αποτελέσματά του, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με την εξαγωγή χρηματικών εμβασμάτων;
   3. Αν δεν έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχος έλεγχος πως εκτιμάτε ότι θα μπορέσει η Πολιτεία να συλλάβει την εξαχθείσα στο εξωτερικό φορολογητέα ύλη από πρόσωπα που υποχρεούνται σε δήλωση “Πόθεν Έσχες” κατ’ έτος;

   σημ. Τηλεβόα: Θα μας τρελάνουν οι βουλευτές της Ν.Δ.: Ψηφίζουν (τις θυμάστε τις 3 κάλπες;), να διερευνηθεί μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά ανησυχούν επειδή η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ... "κινδυνεύει να περιοριστεί μόνο στις τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου"!!!
   Ψηφίζουν "ΝΑΙ σε όλα" και σηκώνουν το χεράκι τους για περικοπές-περικοπές-περικοπές και φόρους-φόρους-φόρους, μετά πετάνε και μια... ερώτηση για ποιο λόγο δυσκολεύεται ο κόσμος και τι θα κάνουμε για να τους ανακουφίσουμε!!!
   Κι αφού δώσουν συγχωροχάρτια στους συνέταιρους και στην αφεντιά τους, μετά ανησυχούν μήπως δεν "ανακτηθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος"!!!
   Δεν εξηγείται αλλιώς: Με κάτι τους... ψεκάζουν!!!
   Έχω όμως μια ακόμη απορία: Όταν λένε ότι πρέπει να ελεγχθούν όσοι "ασκούσαν εκτελεστική ή νομοθετική εξουσία την περίοδο 2010-2012, αλλά και σε πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 χρόνια", εννοούν ότι οι πολιτικοί πριν το 2010 μπαίνουν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ κι ό,τι έκαναν "νερό κι αλάτι"; Μόνο υπηρεσιακοί παράγοντες θα ελεγχθούν για τα προηγούμενα χρόνια;
   Γιατί άραγε αυτός ο διαχωρισμός; Επειδή από το 2004 μέχρι το τέλος του 2009 κυβερνούσε η Ν.Δ.;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.