15 Φεβ 2013

15 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

- Πάνω από 150.000 θάνατοι το χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν... 
- Τι συμβαίνει στην Ελλάδα;

 Η σημερινή μέρα ανήκει στα παιδιά που μάχονται σε κάποιο νοσοκομείο για τη ζωή τους
Κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.
   Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.
   Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.
   Δυστυχώς, αυτά τα στοιχεία δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που αρχίζει να γίνεται ορατό και στην Ελλάδα.
   Ήδη, το 1/3 των παιδιών ζούνε στο επίπεδο της φτώχειας και δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Οι εξειδικευμένες μονάδες υποχρηματοδοτούνται, καθώς πλέον το ζητούμενο δεν είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η θεραπεία, αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων.
   Αυτή η προοπτική είναι απαράδεκτη και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ξαναρίξουμε το βάρος στις βασικές προτεραιότητες της ζωής: Στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό, στη νέα γενιά, σε ό,τι μας κάνει ανθρώπινους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.