6 Ιαν 2013

Νέο Προεδρείο με... παλιό Πρόεδρο στο Δήμο Αρταίων

- Ζαβολιές(;), μυρωδιές και... γλάστρες στην ψηφοφορία
- Συγκυβερνητικό μοίρασμα των Επιτροπών

   Όταν την προηγούμενη εβδομάδα αναρωτιόμουνα (εδώ) για τις εκλογές στο Δήμο Αρταίων ανήμερα των Φώτων εάν "Θα είναι (άλλος) δικηγόρος ο Πρόεδρος;" ή όταν έγραφα "Θα ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και θα εκλέξουν άλλον σύμβουλο της πλειοψηφίας, πλην του Θωμά Τσιρογιάννη (ή μήπως όχι;;;), για να αναλάβει τη θέση του Προέδρου", δεν είναι επειδή ξαφνικά βρέθηκα προικισμένος με... κληρονομικό χάρισμα μαντείας!!!


   Απλά, ήξερα κι εγώ, όπως όλοι όσοι παρακολουθούμε τα δημοτικά, ότι σε ένα τόσο "ρευστό" δημοτικό συμβούλιο, με ένα δήμαρχο που δεν χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της δημοτικής του ομάδας, ο Θωμάς Τσιρογιάννης ήξερε τον τρόπο να εκτελέσει την ειδική επιστολή και να υπερψηφίζονται αμφισβητήσιμες εισηγήσεις...
   Έτσι, η πρόταση Παπαλέξη για επανεκλογή Τσιρογιάννη ήταν αναμενόμενη, αλλά η ψηφοφορία ήταν ολίγον... αγχώδης, καθώς οι απαιτούμενη πλειοψηφία των 17 ήρθε μεν, αλλά... με το ζόρι!!! Για την ακρίβεια ήταν 17 ΝΑΙ απέναντι σε 16 ΛΕΥΚΑ. Εάν κάνουμε μια προσπάθεια ανάλυσης του αποτελέσματος, φτάνουμε στο εξής συμπέρασμα:
   Μετά την ανεξαρτητοποίηση των Γιάννη Νικολάου και Γιάννη Κοτσαρίνη, η δημοτική ομάδα του Γιάννη Παπαλέξη αριθμεί 18 συμβούλους. Εάν συνυπολογίσουμε ότι ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο Παπαβασιλείου και νυν ανεξάρτητος Παναγιώτης Γόγολος έριξε μαύρη πέτρα στη δημοτική του παράταξη (ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην επικεφαλής) και πλέον δεν κρύβει ότι αισθάνεται πιο οικεία με τα "απέναντι" έδρανα, καταλήγουμε ότι δύο τουλάχιστον σύμβουλοι της δημοτικής ομάδας Παπαλέξη... κλώτσησαν!!!
   Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Γιάννης Νικολάου ξαφνικά φώναξε ότι υπήρξε "λαθροχειρία". Ισχυρίστηκε ότι ένα από τα 17 ψηφοδέλτια ήταν σημαδεμένο, καθώς ήταν σχισμένο και κακώς η προεδρεύουσα Βίκυ Βασιλάκη το καταμέτρησε ως έγκυρο.
   Ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Κώστας Πατήλας θεώρησε σοβαρή την καταγγελία και δήλωσε ότι "κάτι μυρίζει", προκαλώντας τις διαμαρτυρίες από την πλευρά της συμπολίτευσης. "Αδειάστηκε" όμως από τον Ντίνο Παπαδημητρίου, σύμβουλο της δικής του παράταξης και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παπάζογλου, ο οποίος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι το σκίσιμο ήταν ατύχημα, που συνέβη κατά την εξαγωγή του ψηφοδελτίου από το φάκελό του.
   Άδικα πλέον φώναζε ο Γιάννης Νικολάου και απειλούσε με ένσταση και προσφυγή κατά της διαδικασίας. Το θέμα έληξε και ακολούθησε η ψηφοφορία για τις δύο άλλες θέσεις του Προεδρείου.


   Υποψήφιος Αντιπρόεδρος (θέση που προορίζεται για την μείζονα αντιπολίτευση) ήταν ο Νίκος Κέφης, ο οποίος όμως στην ψηφοφορία πήρε 14 θετικές ψήφους και 19 ΛΕΥΚΑ. Έτσι, χρειάστηκε και δεύτερη ψηφοφορία, όπου πλέον έλαβε 20 ΝΑΙ και 13 ΛΕΥΚΑ. Δεν είναι ότι μεταξύ των 2 ψηφοφοριών κάποιοι... αγάπησαν τον κ. Κέφη, απλά ήταν τα... χρωστούμενα για το χτυποκάρδι για τον Πρόεδρο!!! 
   Γαι τη θέση του Γραμματέα (που προορίζεται για την ελάσσονα μειοψηφία) είναι χαρακτηριστικό ότι και οι 3 παρατάξεις (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, Παπάζογλου, Παπαβασιλείου) δήλωσαν ότι δεν έχουν καμιά διάθεση να παίξουν τον διακοσμητικό ρόλο της... γλάστρας και Γραμματέας εκλέχθηκε η Μάρω Νάκα, με 18 ΝΑΙ και 15 ΛΕΥΚΑ.
   Όσο για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επαναλήφθηκε η συγκυβερνητική μοιρασιά, καθώς οι παρατάξεις Παπαλέξη και Πατήλα κατέλαβαν και τις 16 θέσεις των δύο Επιτροπών, δείχνοντας για άλλη μία φορά πώς εννοούν τη δημοκρατία και το σεβασμό στους θεσμούς.
  

1 σχόλιο:

  1. Κακώς σχολιάζονται άσχημα και λοιδορούνται εκλεγμένοι που εκτέθηκαν και τους εμπιστεύτηκαν συμπολίτες μας ψηφοφόροι,άνθρωποι επαγγελματίες,πτυχιούχοι που έχουν απαρνηθεί τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες για να προσφέρουν με αυταπάρνηση και θυσιάζοντας αφιλοκερδώς τον προσωπικό και οικογενειακό τους χρόνο για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό της πόλης.Γλάστρες,μη δημοκρατικές διαδικασίες,μαγειρέματα και υπόγειες διαδρομές;Απα πα πα πα πα σε λίγο θα μας πείτε ότι στο παλιό Δεσποτάτο της ηπείρου,λειτουργεί το μοντέρνο οικογενειοκακρατορικό φεουδάτο της Άρτας!Μα γλάστρα;Έλεος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.