1 Ιαν 2013

Δήμος Αρταίων: "Ελάτε όλοι να ξεχάσουμε την πείνα μας"!!!

- Η Καλικαντζαρούπολη γίνεται... Καραγκιοζούπολη
- Θα μας τρελάνουν στο Δημαρχείο: Κρυμμένα μηνύματα και... αντικυβερνητικά υπονοούμενα;!;!;!

   Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ένα Δελτίο Τύπου για παράσταση Καραγκιόζη θα είχε τόσες προεκτάσεις και τόσα μηνύματα. Δεν ήξερα ότι για το Δήμο Αρταίων το Κράτος είναι "το μεγαλύτερο θεριό", ούτε ότι ο "καμπούρης μαυρομάτης Έλληνας"είναι αυτός που"κρύβουμε όλοι μέσα μας!"
   Στα σίγουρα όμως δεν γνώριζα ότι στο Δημαρχείο διαθέτουν τόσο black humor και τέτοια διάθεση για αιχμηρή κριτική προς τους τρικομματικούς που θα έριχναν την μπηχτή ότι το αντίδοτο για την πείνα είναι οι φιγούρες σκιών και ότι τα όνειρα φωτίζονται καλύτερα στο φως του μπερντέ!!!
   Το πιάσατε το υπονοούμενο του Δημαρχείου; Φιγούρες Σκιών, Μπερντές, Πείνα, η μια μαχαιριά πιο σουβλερή απ' την άλλη. Σίγουρα κάποιος αντιεξουσιαστής το έγραψε, ίσως ο Βασίλης, που γιορτάζει κιόλας σήμερα.

«Ο Καραγκιόζης Γιατρός» στην Άρτα την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου
   Tην Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18:00 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως θα παρακολουθήσουμε την κλασική κωμωδία (σε διασκευή Γ. Ηπειρώτη) Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ!
   Ο Καραγκιόζης πάντα επίκαιρος και διαχρονικός, καυστικός και αμερόληπτος δια χειρός του τοπικού μας Καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου Ηπειρώτη κάνει την εμφάνισή του στην Άρτα ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αρταίων στην Καλικαντζαρούπολη!
   Ο Καραγκιόζης μας είναι ένα είδος Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου που αρχικά εμφανίσθηκε για την διασκέδαση των ενηλίκων και μάλιστα μόνο των ανδρών, στην συνέχεια μεταλλάχθηκε σε θέατρο κατάλληλο για όλη την οικογένεια και δυστυχώς τελευταία κακώς διατηρήθηκε η άποψη ότι πρόκειται για παιδικό θέαμα και μόνο.
   Οι εχθροί του Καραγκιόζη όπως ο Σινεμάς, η Τηλεόραση και εν τέλει το μεγαλύτερο θεριό το Κράτος μείωσαν την προσωπικότητά του και αδιαφόρησαν για την τύχη του, την Λαογραφία και τον Πολιτισμό που μέσα από το μεγαλείο της κοινωνικής μόρφωσης και της ψυχής που καταθέτει στο κοινό του διατηρεί άσβηστα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις.
   Ο χαμελέων όμως Καραγκιόζης ευπροσάρμοστος και ανθεκτικός επιμένει να είναι ο Έλληνας που κρύβουμε όλοι μέσα μας! Υπερήφανος, Πατριώτης και Αντιεξουσιαστής δεν συμβιβάζεται και δεν σκύβει το κεφάλι!
   Ο Δήμος Αρταίων σεβόμενος την τέχνη και τον πολιτισμό επικροτεί τον Καραγκιόζη και σας καλεί όλους μικρούς αλλά και μεγάλους να διασκεδάσετε με τα σπιρτουόζικα αστεία του καμπούρη μαυρομάτη Έλληνα. Ελάτε όλοι να ξεχάσουμε την πείνα μας, τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και να ονειρευτούμε όλοι μαζί στο φως του μπερντέ!
   Ελάτε να γίνουμε ένα με τις σκιές των φιγούρων, να θυμηθούμε οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.