27 Δεκ 2012

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Ανηλίου

Να είναι και ασφαλές

   Από την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου άρχισε τη λειτουργία του το χιονοδρομικό Ανηλίου, ενισχύοντας ουσιαστικά τις τουριστικές υποδομές της Ηπείρου.
    Το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου απέχει μόλις 7 χλμ. από το χωριό. Βρίσκεται στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ» (ονομασία που υπάρχει απο τήν περίοδο τής τουρκοκρατίας και στα ελληνικά σημαίνει: Όμορφη Ράχη).
   Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.790 μ. Η πρόσβαση από το Ανήλιο είναι άνετη καθώς ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και η διαδρομή είναι υπέροχη περνώντας μέσα στο δάσος με θέα τόσο το ίδιο το Ανήλιο, όσο και το Μέτσοβο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, ενώ το τοπίο στο σημείο του «Γκιουζέλ Τεπέ» είναι απόλυτα ειδυλλιακό.
   Αναμένεται με την έναρξη της λειτουργίας του να αποτελέσει έναν από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής και τον κύριο προορισμό των επισκεπτών, όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες, αλλά και το διάστημα του καλοκαιριού με διάφορες εξορμήσεις, εκδρομές και περίπατους.   
   Στις πολύχρονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το 1998, για την κατασκευή του έργου και στη σημασία που αυτό έχει για την περιοχή, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ολοκλήρωσή του.
   «Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει όλες τις άδειες λειτουργίας. Ήδη φαίνονται τα οφέλη, με την πληρότητα που υπάρχει σε καταλύματα. Ως Περιφέρεια Ηπείρου, θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε κάθε τόπος να έχει μια ταυτότητα που θα βοηθάει την τοπική οικονομία. Είναι μεγάλη υπόθεση να μη φεύγει ο κόσμος, από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, για άλλους προορισμούς, όπως π.χ. το Μπάνσκο (Βουλγαρίας), και να παραμένει στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Οφείλουμε μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως ο τουρισμός, να βοηθήσουμε παράλληλα τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μας. Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε την Ήπειρο να βρει και πάλι το βηματισμό της»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.