4 Οκτ 2012

VIDEO: Ο Τσίπρας, η λίστα, οι διαπλεκόμενοι, η ομερτά κι ο Βενιζέλος...

- Δείτε τις περσινές αντιδράσεις του Βενιζέλου στις κατηγορίες Τσίπρα
- Σήμερα έχει καταπιεί τη γλώσσα του...

    Σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη και μίλησε για την λίστα "Λαγκάρντ" και το τρίγωνο της διαπλοκής (Τράπεζες - ΜΜΕ - Κόμματα Μνημονίου).



    Αναφέρθηκε στα όσα έλεγε πέρυσι ο τότε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, όταν ο Τσίπρας τον κατηγόρησε για ομερτά.
   Ας δούμε το περσινό video για να θυμόμαστε και να βγάζουμε συμπεράσματα:



   Ο όρος ομερτά (ιταλικά Omertà) απαντάται στις περιοχές Σικελία, Καλαβρία και Απουλία, όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία παρανόμων οργανώσεων (Μαφία). Ο όρος αποδίδεται ως ο Νόμος της σιωπής, που η παραβίασή του πρέπει να τιμωρηθεί με θάνατο.
   Σε συνάρτηση με το νόμο της σιωπής είναι και η σικελική παροιμία «όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, ζει εκατό χρόνια». Στην Ελλάδα, τα μέχρι τώρα κυβερνητικά κόμματα είχαν παραφράσει την παροιμία: «όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, κυβερνά εκατό χρόνια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.