25 Οκτ 2012

Γιώργος Στύλιος: «Είναι αδιανόητο λίγοι έχοντες και κατέχοντες να φοροδιαφεύγουν μεταφέροντας μεγάλα κεφάλαια στις τράπεζες του εξωτερικού»

Πρέπει να δοθεί αποφασιστικό μήνυμα πάταξης της φοροδιαφυγής

   Ερώτηση σχετικά με τα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής σε αδήλωτα εμβάσματα φυσικών προσώπων, που έχουν σταλεί στο εξωτερικό, κατέθεσε ο Βουλευτής νομού Άρτας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος σε συνεργασία με είκοσι τέσσερις άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
   Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν καθημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, που αναφέρουν ότι έχουν σταλεί εμβάσματα με μεγάλα κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού, από δεκάδες χιλιάδες φυσικά πρόσωπα μέσω ελληνικών τραπεζών. Επίσης, τονίζουν πως πρέπει να δοθεί ένα αποφασιστικό μήνυμα πάταξης της φοροδιαφυγής από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί με την άμεση διασταύρωση των στοιχείων ώστε να εντοπισθούν οι περιπτώσεις εκείνες όπου διαπιστώνεται μεγάλη απόκλιση μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και κεφαλαίων που εστάλησαν στο εξωτερικό.
   Καταλήγοντας ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προχωρήσει στην αξιοποίηση των στοιχείων που παρέχονται από τα Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ώστε να πληρωθούν οι φόροι που αντιστοιχούν στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται φοροδιαφυγή και με τι φορολογικό συντελεστή θα φορολογηθούν τα αδικαιολόγητα κεφάλαια;
   Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Στύλιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Την ώρα που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επωμίζεται το βάρος της σωτηρίας της χώρας είναι αδιανόητο λίγοι έχοντες και κατέχοντες να φοροδιαφεύγουν μεταφέροντας μεγάλα κεφάλαια στις τράπεζες του εξωτερικού. Μαζί με άλλους συναδέλφους ζητάμε τον έλεγχο αυτών των καταθέσεων ώστε να διαπιστωθεί ενδεχόμενη φοροδιαφυγή και όπου αυτή υπάρχει να πληρωθούν οι αντίστοιχοι φόροι και να επιβληθούν πρόστιμα. Τώρα περισσότερο από ποτέ επιβάλλεται να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.