3 Οκτ 2012

Να φύγει αμέσως το στρατόπεδο από την Άρτα!

Οι 4 λόγοι που πρέπει... να τελειώνουμε με το ΚΕΝ!

   Παρακαλούνται όλες οι δημοτικές, κρατικές και δημόσιες αρχές του τόπου, δημαρχαίοι, βουλευτές, πολιτευτές και επίδοξοι επιφανείς να σταματήσουν να υπερασπίζονται τη παραμονή του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στην πόλη της Άρτας.
   Παιδιά δεν χάθηκε ο κόσμος, αν το στρατόπεδο φύγει.
   Το στρατόπεδο το έχουμε χeσμένο και μπορώ να σας αποδείξω με μαθηματική ακρίβεια χιλιοστού πως περισσότερο κακό προσφέρει στη πόλη παρά καλό.
Παρακολουθείστε:
   α) Το στρατόπεδο εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί φαντάρους και αξιωματικούς. Μονιμάδες και εποχικούς. Όλοι αυτοί οι κύριοι έχουν τη συνήθεια στις άδειες ή τις εξόδους τους να κυκλοφορούν στη πόλη μας και να... γνωρίζουν κόσμο. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που γνωρίζουν είναι δυστυχώς γκόμενες. Και λέω δυστυχώς, γιατί αυτοί οι κύριοι όλα αυτά τα χρόνια είχαν το συνήθειο να μας παίρνουν τις γκόμενες. Και κυρίως γκόμενες στις τελευταίες τάξεις του λυκείου ή λίγο πιο μετά. Γκόμενες δηλαδή στα καλύτερά τους. Εμείς οι μαύροι μέναμε με το... "λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί" στο χέρι, πάνω στο άνθος της ηλικίας μας, γεμίζαμε κόμπλεξ που τα κορίτσια πηγαίνανε με μεγαλύτερους και περιμέναμε με αγωνία είτε να σπουδάσουμε είτε να πάμε φαντάροι σε άλλες πόλεις για να τους μαγαρίσουμε τις εκεί γκόμενες. Φαύλος κύκλος αγ@μίας και στέρησης δηλαδίς. Το στρατόπεδο επομένως αναθρέφει στο βάθος του χρόνου πολίτες με ψυχολογικά και σεξουαλικά σύνδρομα.
   β) Επίσης, η θεωρία πως οι φαντάροι προσφέρουν μια κάποια οικονομική ενίσχυση στις καφετέριες της περιοχής είναι τελείως λανθασμένη και θα εξηγήσω γιατί. Μπορεί οι φαντάροι να βγαίνουν έξοδο κοπαδικώς και να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των καφετεριών που επισκέπτονται, αλλά ταυτόχρονα εμποδίζουν όλους εμάς απο το να πάμε να πιούμε έναν ήσυχο καφέ στα στέκια μας. Λέξεις όπως φανταρίλα και βαρβατίλα σιγοψιθυρίζονται συνέχεια πίσω απο τις πλάτες των δύσμοιρων φαντάρων και αποτρέπουν κατά κύματα αυτόχθονες απο το να αφήσουν και αυτοί τον οβολό τους σε κάποια επιχείρηση. Μία η άλλη δηλαδή. Το ακόμη χειρότερο είναι πως κάποιοι αυτόχθονες, τις μέρες που γνωρίζουν πως οι φαντάροι έχουν έξοδο, δεν βγαίνουν καν απο το σπίτι τους, για να μην γεμίσει φασαρία και στρατιωτικές ατάκες το αυτί τους.
   γ) Τώρα πάμε στο μεγάλο ζήτημα των ενοικίων. Λυπάμαι που θα το πω αλλά απο τη δική μου πλευρά, είναι ευχής έργον να μείνει και κανά σπίτι εποχικού αξιωματικού ή καραβανά ανοίκιαστο. Μόνο έτσι η φιλοχρήματη τάξη των σπιτονοικοκύρηδων θα σκεφτεί να κάνει κανά σκόντο σε μάς τους ντόπιους και να μη μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες επειδή ντε και καλά το σπίτι βλέπει Βλαχέρνα (το 90% των σπιτιών της πόλης βλέπει Βλαχέρνα). Την έχουμε δεί μπρούκληδες με τους μ@λάκες τους φοιτητές και τους αξιωματικούς και βαράμε τις τιμές στο Θεό για να προλάβουμε να τα κονομήσουμε. Και τα μισά μαύρα. Ρε ουστ ρε.
   δ) Ακόμη, θα θίξω το μεγάλο πρόβλημα της οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων διατροφής του στρατού, κοινώς των γυράδικων. Εδώ ομολογώ πως το πρόβλημα όντως είναι άλυτο. Γι αυτό πρέπει όλοι μας σαν ενεργοί πολίτες να παραγγέλνουμε τουλάχιστον δυό φορές την εβδομάδα πίτα γύρο για να καταφέρουν οι άνθρωποι να ισορροπήσουν κάπως τον τζίρο τους.
   ***Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το στρατόπεδο δεν είναι δα και τόσο σημαντικό. Δεν είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της τοπικής μας οικονομίας.
   Ο χώρος του στρατοπέδου είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσαν να γίνουν εντός του χιλιάδες πράγματα προς το συμφέρον όλων. Πράγματα που και αυτά με τη σειρά τους θα απασχολούσαν κόσμο και θα βοηθούσαν την οικονομική άνθηση της πόλης. Όπως κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, πάρκα, χώροι αθλητισμού, χώροι διασκέδασης, κέντρα ενημέρωσης πολιτών και πολλά άλλα.

   (σημ. ΤΗΛΕΒΟΑ): το παραπάνω κείμενο είναι αναδημοσίευση από Το Παλαμπούρτζι του Ναυπλίου, όπου ετοιμάζεται να κλείσει το εκεί ΚΕΝ Μηχανικού και εγώ απλώς το προσάρμοσα στα Αρτινά δεδομένα, για να γελάσουμε και λίγο...

10 σχόλια:

  1. Να φύγει σήμερα κιόλας. Δεν εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά τα συμφέροντα λίγων, φαίνεται και από το πως αντέδρασαν όλοι μαζί οι βο-λευτάδες μας. Τσοχατζόπουλος - Σμπώκος φυλακή και σιγά σιγά και οι υπόλοιποι ακόμα και αυτοί που έφαγαν λίγα. Δεν υπάρχει άλλωστε σοβαρός λόγος για να παραμείνει ανοιχτό μην κοροϊδευόμαστε άλλο. Αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστο στην Όλγα, που φαγώθηκε να μην κλείσει το στρατόπεδο στην Άρτα, γιατί θα βυθιστούμε στην ύφεση... Παναγιά μου πολιτική παρέμβαση... Αυτή είναι η "αριστερά";. Το παλιό ΠΑΣΟΚ που έγινε ΕΚΜ ΣΥΡ...; ΟΧΙ!

      Διαγραφή
  2. τι τα θέλουμε (όλα)τα στρατόπεδα με πεινασμένους φαντάρους?
    οι οικογένειες των φαντάρων περνάνε οικονομικό Γολγοθά στέλνοντας τα παιδιά τους να φυλάξουν μία πατρίδα που ούτε τα φροντίζει ούτε τους προσφέρει κάποιο μέλλον.
    οι φτωχοί αυτού του πλανήτη δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.
    σε σχέση με τους αφεντάδες, που βάζουν τους νέους ανθρώπους να μισιούνται και ν αλληλοσκοτώνονται για τα συμφέροντα τους οικονομικά και πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -οι φαντάροι μέσα στα στρατόπεδα δεν πεινάνε,οι οικογένειές τους όντως περνάνε Γολγοθά,αλλά για οποιονδήποτε άλλο λόγο πλην του ότι υπηρετούν τη θητεία τους.ο λόγος που φυλάγουν την πατρίδα δεν είναι για την επαγγελματική τους αποκατάσταση,σίγουρα,αλλά όχι ότι δεν τους ταϊζουν κιόλας!!!
    -το στρατόπεδο τα μαζεύει και φεύγει οριστικώς,με την απορία γιατί το ανεχόμαστε χρόνια τώρα αφού στα στερνά του ανακαλύφθηκε ότι αποτελεί πληγή για τον τόπο...
    -οι αντιρρησίες συνείδησης με Νόμο του κράτους,μπορούν να εκτελούν εναλλακτική θητεία,δεν χρειάζεται ο apliatsikas να βγάζει τόση χολή.Και οι πάσχοντες από δυσίατα νοσήματα δεν τους υποχρεώνει το σύνταγμα να υπηρετούν(Ι5).Κοντολογίς σε όποιον δεν του κάνει το Σύνταγμα ή μεταναστεύει εις την αλλοδαπή ή διαβιβάζουν το αίτημά τους σ'αυτούς που τους εκπροσωπούν.'Ετσι λειτουργεί η Δημοκρατία,δεν του φταίει το στρατόπεδο της Άρτας και γι αυτό.Να καταλυθεί το Σύνταγμα και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα,μαζί σου,ξεκίνα όμως.
    -σημεία των καιρών:βουλευτής εκλεγμένη από αριστερό κόμμα να πασχίζει να παραμείνει ανοιχτό το στρατόπεδο και να την κράζουν,ενώ 360 χιλιόμετρα μακρυά,τρεις υφυπουργοί και ένας υπουργός(σοσιαλιστές,δεξιοί,αριστεροί,σύμπασα δηλαδή η μεταπολίτευση)να διατάζουν τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων να κατέβει κάτω και να τα βγάλει πέρα με εξαγριωμένους(δικαίως),πεινασμένους εργάτες.
    Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει,ο κόσμος δεν μασάει κουτόχορτο,πάψτε να διχάζετε και να στρέφετε την μία κοινωνική ομάδα ενάντια της άλλης.Η κρίση έχει πλήξει τους πάντες,άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο.Αυτοί που δεν είχαν ποτέ ανάγκη από κρίσεις,δεν διαβάζουν,ούτε γράφουν στα Blog,οπότε καλμάρετε λίγο και κοιτάξτε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μονοιασμένα,είμαι ρομαντικός και πιστεύω ότι μας ενώνουν περισσότερα απ όσα μας χωρίζουν.Έχετε βαλθεί να με πείσετε για το αντίθετο.ΟΚ,το στρατόπεδο ανακοινώθηκε σήμερα,φεύγει,τι έχει σειρά τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέρεις να μας πεις πόσο κοστίζει σε μία οικογένεια η θυτεία ενός φαντάρου απο την ώρα που κατατάσσεται μέχρι την ώρα που απολύεται?
      έχεις κανένα γνωστό που έχει τον γιό του φαντάρο να σου πεί τι και που έχει κάνει περικοπές η πατρίδα?
      ξέρεις πόσο δύσκολα κάποιοι πέρνουν αναβολή επικαλούμενοι οικονομικές δυσκολίες?
      ο λόγος που κάποιος πάει φαντάρος είναι ΚΑΙ για την επαγγελματική του αποκατάσταση γιατί άν εμένα με ξανακαλούσαν να υπηρετήσω και το μέλλον μου ήταν μία πατρίδα συνώνυμη με την ανεργία και την φτώχεια θα τους έδειχνα τρεις μάντρες.
      Τι φυλάνε οι φαντάροι στο ΚΕΝ και στο κάθε ΚΕΝ? την δημοκρατία? την ελευθερία ? την ελληνική περηφάνια και ασφάλεια?
      Ο μόνος που διχάζει και στρέφει την μία κοινωνική ομάδα ενάντια της άλλης είναι ο κάθε υπερ-πατριώτης και ο κάθε στρατός πάνω στη γη.
      Σειρά για κλείσιμο απ ότι φαίνεται έχουν τα ΤΕΙ αφού και αυτά μία μπίζνα ήτανε τόσα χρόνια να τρώνε .
      ανοίγουμε κουβέντα ατελείωτη για αυτό δεν ξαναγράφω.
      πατρίς, θρησκεία, καληνύχτα μας..........


      Διαγραφή
  4. Ούτε υπερπατριώτης είμαι ούτε στρατούς διάσπαρτους σε όλη την επικράτεια γουστάρω,ούτε χρυσαυγίτης όπως υπενίσεσαι είμαι.ΞΕΡΩ ότι όσα παιδιά ζητάνε αναβολή στο στρατό ΚΑΙ για οικονομικούς λόγους,την παίρνουν επιτόπου χωρίς καμία αντίρρηση και χωρίς καμία συνέπεια.Το να φυλάς σκοπιά στο ΚΕΝ αρτας δε σε στρέφει σε άλλη κοινωνική ομάδα.Ζήτα τον λόγο για την κατάσταση της ανέχειας και σημερινής φτώχειας στους χειροκροτητες του Ανδρέα της αλλαγής και όλο το πολύχρωμο πολιτικό σύστημα που δε φρόντισαν να επενδύσουν στην Παιδεία και μόνο,με αποτέλεσμα να γράφεις ανορθόγραφα και να περιμένεις επαγγελματική αποκατάσταση σε εννιά μήνες υποχρεωτικής (κακώς,κάκιστα)θητείας που κι αυτή ακόμα έγινε αντικείμενο κομματικής εκμετάλευσης.είναι κρίμα που αντί να εύχεσαι να παραμείνει ανοιχτό και να λειτουργεί όπως πρέπει το ΤΕΙ ,εύχεσαι να κλείσει.ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ σπουδαστές των εδώ ΤΕΙ που και περήφανοι είναι και όρεξη να μάθουν πράγματα έχουν.μαλλον κάνουμε διαφορετικές παρέες,διαβάσαμε διαφορετικά βιβλία,με άλλη ορθογραφία,υπηρέτησαμε σε διαφορετικές φωλιές ποντικαραίων.δε θα κουραστώ,όσο και να κρατήσει αυτή η συζήτηση,γιατί έχω βαρεθεί να μένουν αναπάντητα όσα μ ενοχλούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρώην ποντικαράς και φοιτητής6 Οκτωβρίου 2012 στις 10:11 μ.μ.

      Σε άλλη κοινωνική ομάδα εντός των συνόρων εννοείς? γιατί για κάποιους κοινωνική ομάδα είναι και οι Τουρκοι,Αλβανοί,Αφγανοι και άλλοι συνάνθρωποί μας εντός και εκτός συνόρων που οι καραβανάδες απο το εγερτήριο μέχρι το σιωπητήριο μας εκπαίδευαν να φοβόμαστε ή να μισούμε.
      Και μην ξεχνάμε και όταν ο Καραμανλής J. του άπλετο φωτός και της διαφάνειας πριν μερικά χρόνια ετοίμαζε τους φαντάρους να κατέβουν στο δρόμο να καταπνίξουν τον κόσμο που διαμαρτυρόταν.(άλλο που δεν έδωσαν τελικά την διαταγή φαντάροι να χτυπήσουν τα αδέρφια τους και τους γονείς τους αφού τα ΜΑΤ δεν τα βγάζαν πέρα.)
      9 μήνες Υποχρεωτική Θητεία είναι πάρα πολύ την στιγμή που στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη είναι εθελοντική.
      Όσο για το ΤΕΙ επειδή αλήθεια κάνουμε πολύ διαφορετικές παρέες δεν ξέρω πόσο και γιατί μπορεί να είναιπερήφανοι* σίγουρα όμως στο πρώτο εξάμηνο έχουν όρεξη.Μετά όταν αντιλαμβάνονται πως έμπλεξαν σε μαγαζάκι κομματικών και οικονομικών συμφερόντων το μόνο που κοιτάνε είναι να πάρουν το χαρτί και να την κοπανήσουν από την Άρτα για να κάνουν το χατίρι στους γονείς τους που (έστω και για 1-2 εξάμηνα) καταξοδεύτηκαν ξεγελασμένοι απο τις ψεύτικες ελπίδες που πουλάει η παρακομματική μικροκρατική Παιδεία.
      Σκονάκι,γλύψιμο,παραταξιακό βύσμα,αντιγραφή,και πάει λέγοντας
      Γνώση, παιδεία, αναγνώριση, προοπτικές ....στον αύλακα για Σαλαώρα.
      Δεν είπα ούτε θέλω να κλείσουν αλλά όχι και να λέμε πως δεν τρέχει τίποτα τόσα χρόνια εκεί κάτω στους κωστακιούς!

      Όσο αφορά την ανορθογραφία μου βάλε στο word το σχόλιο σου να καταλάβεις πως έχεις τα διπλάσια λάθη και σου λείπουν και τόνοι.
      Και για να καταλάβω για εσένα όποιος γράφει ανορθόγραφα και δεν έχει κάνει 24μηνο δεν έχει δικαίωμα στην επαγγελματική αποκατάσταση? ή απλά η παιδεία σου είναι να επιβάλλεσαι στους συνομιλητές σου μειώνοντας τους ή χρησιμοποιώντας και τονίζοντας τις αδυναμίες τους?
      και οι ΔΑΠΙΤΕΣ τόσα χρόνια αυτό κάνουν στα αμφιθέατρα.Διώχνουν όλο τον κόσμο με προσβολές και τραμπουκισμούς και πάνε στο κόψε ράψε αγκαλίτσα με προέδρους πρυτάνεις υπουργούς και υποβαθμίζουν και ξεπουλάνε και χαντακώνουν την Παιδεία που επικαλείσαι.

      Παραπάνω υπρασπίζεσαι το στρατόπεδο γράφοντας:'Ετσι λειτουργεί η Δημοκρατία .....σε όποιον δεν του κάνει το Σύνταγμα ή μεταναστεύει εις την αλλοδαπή ή διαβιβάζουν το αίτημά τους σ'αυτούς που τους εκπροσωπούν.και αμέσως μετά. Να καταλυθεί το Σύνταγμα και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα
      Ή εσύ τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου ή εγώ είμαι και ανορθόγραφος και σκράπας στην ανάγνωση.

      *δεν σου λέω να ρωτήσεις τους σπουδαστές (που ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ) την άποψη τους για το ΤΕΙ πήγαινε μια μέρα και πιες καφέ στο κυλικείο ή κάτσε στην στάση του λεωφορείου και μην τρομάξεις από αυτά που θα ακούσεις και για το ΤΕΙ και για τους Αρτινούς σπιτονοικοκύρηδες και εργοδότες.

      Διαγραφή
    2. καλύτερα γιωτάς παρά ποντικαράς6 Οκτωβρίου 2012 στις 10:30 μ.μ.

      Το να φιλάς σκοπιά στο ΚΕΝ Άρτας δε σε στρέφει σε άλλη κοινωνική ομάδα. Το να φυλάς στο στο στρατόπεδο "Κορομηλά" στην Αργυρούπολη του Δήμου Κιλκίς όμως?

      Ψάξτε στο youtube
      Ο στρατός προπονείται για την καταστολή διαδηλώσεων!


      αξιοσημείωτο ότι οι σε ρόλο "κακού κουκουλοφόρου" φαντάροι φωνάζουν freedom και we want peace
      Οι στρατοί δεν διδάσκουν μίσος μόνο για τους ξένους και τους βάρβαρους.......
      ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΟΜΆΖΩΜΑ

      Διαγραφή
  5. Έχει πολύ γέλιο,γιατί διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια,έχει γίνει ήδη στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα,όσοι σχολιάζουν θα πρέπει εξ ορισμού να είναι είτε αριστεροί είτε εθνικιστές και ζούμε στο κατεξοχήν ξενοφοβικό κράτος της υφηλίου,στην πλέον άχρηστη πόλη.Ωρέ ζημιά που μπορείς να πάθεις αν ζεις στην μπογκόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα σεβαστώ την ανωνυμία σας και αυτό είναι το τελευταίο μου σχόλιο στο συγκεκριμένο άρθρο.Σε μερικές μέρες θα ενημερωθούμε και πότε κλείνει το αντιπαραγωγικό στρατόπεδο και θα γράφω με κεφαλαία γράμματα 'επιτέλους'. Για τον ανώνυμο που κάνει αναφορά στο πρόσωπο μου να τον ενημερώσω ότι, αν έγραφα ανώνυμα θα έβλεπε τι σημαίνει, βγάζει χολή κάποιος για το ΥΠΕΘΑ. Επίσης να τον ενημερώσω ότι δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αντιρρησίας συνείδησης και ολικός αρνητής στράτευσης και ας μην τα πιάνει στο στόμα του, για τους νόμους του κράτους η Διεθνή αμνηστία προς την Ελλάδα έχει διαφορετική γνώμη για στρατιωτικά θέματα. Τα ορθογραφικά λάθη μπορεί κάποιος να τα επικαλεστεί όταν συναντάει δυσανάγνωστο σχόλιο-κείμενο δεν θεωρώ ότι έπρεπε να γίνει θέμα. Άλλοι μας διαβάζουν και γελάν άλλοι επεξεργάζονται και άλλοι μπορεί να βρίζουν, ο καθένας κρατάει την στάση του. Αν κλείσει πάντως το στρατόπεδο, ευχαρίστως να συζητήσουμε πχ για τον χώρο του έχει κτήρια (έχει και 2 διατηρητέα κτήρια)που μπορούν να στεγαστούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες που είναι σε ΜΕΓΑΛΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ή να εκμεταλλευτεί με σκοπό την βελτίωση της Αρτινής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.