12 Οκτ 2012

Πρωτιά για την Ήπειρο - Νέο μετάλιο... μαυρίλας!

Ανάψτε το φως στην... άκρη του τούνελ!!!

   Ανακοινώθηκαν τα ποσοστά ανεργίας για τον Ιούλιο του 2012 και τα μαντάτα είναι μαύρα (αν και αναμενόμενα, για όσους αισθάνονται τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους). Η επίσημη ανεργία σκαρφάλωσε στο 25,1% (από 17,8%, τον περσινό Ιούλιο). Αν δε, κάποιος σκεφτεί ότι η πραγματική ανεργία είναι πολύ υψηλότερη και ότι ο Ιούλιος είναι από τους καλύτερους μήνες (λόγω εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων), τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα και τα ποσοστά θα ανέβουν πολύ περισσότερο τους επόμενους μήνες.
   Ακόμη ψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρουσιάστηκε στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία, που μοιράζονται την πρώτη θέση με επίσημο ποσοστό 27,1%.
   Αυτή η πρωτοφανής ανεργία δεν έπεσε από τον ουρανό. Οφείλεται σε συγκεκριμένες πολιτικές, που εάν συνεχιστούν θα την εκτινάξουν ακόμα περισσότερο, μετατρέποντας τη χώρα μας κυριολεκτικά σε κοινωνικό νεκροταφείο. Ή ακόμη και σκέτο νεκροταφείο, εάν σκεφτούμε τις 3500 αυτοκτονίες, τους άρρωστους ανθρώπους που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους, όσους προσπαθούν με ένα συσσίτιο ή βουτώντας στους κάδους σκουπιδιών να ζήσουν μια ζωή, που τους έχουν κλέψει την αξιοπρέπεια.
   Ποιος σκέφτεται τους νέους μέχρι 25 ετών, που πάνω από ένας στους 2 είναι άνεργος και αναγκάζονται να ξενιτεύονται για αναζήτηση εργασίας;
   Σίγουρα όχι αυτοί που με το νέο πακέτο σφαγιαστικών μέτρων, οδηγούν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, τους εργαζόμενους σε πλήρη ανασφάλεια, τους ήδη άνεργους σε απόγνωση και την ίδια την ανεργία σε ποσοστά που πολύ σύντομα θα σπάσει το φράγμα του 30%.
   Στο χέρι μας είναι πότε θα πούμε: ΩΣ ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.