21 Αυγ 2012

Το πρόβλημα δεν είναι η δόση, αλλά το "γιατρικό"

Σε ποιον θα πέσει ο μουντζούρης;

   Με αποφασισμένα τα αντικοινωνικά μέτρα, με τη στήριξη όλων των κυβερνητικών εταίρων, αλλά και με τη... βοήθεια της Παναγιάς, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα την ευρωπαϊκή περιοδεία του.
   Επιδιώκει να αποσπάσει κάποια κατανόηση από τη Μέρκελ για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής, του Μνημονίου.
   Θα πρόκειται για δώρο - άδωρο, διότι το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος εφαρμογής αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής. Δεν είναι η δόση, αλλά το "γιατρικό"!
   Μόλις τρεις μήνες από το "κούρεμα", το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από 280 δισ. σε 303 δισ. ευρώ. Και η οικονομία βουλιάζει στην ύφεση και την ανεργία. Το νωρίτερο έως το 2016, κανείς δεν περιμένει καλά νέα για την Ελλάδα...
   Διακινούνται σενάρια για... νέο "κούρεμα" του χρέους. Όταν, όμως, τίθεται ως προϋπόθεση η δογματική προσήλωση στο Μνημόνιο, το αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση της οικονομίας και η επισυμβαίνουσα κοινωνική χρεωκοπία.
   Η τρόικα εσωτερικού συνεχίζει να κυβερνά με το εκβιαστικό δίλημμα "ευρώ ή δραχμή", "Μνημόνιο ή χρεωκοπία", την ώρα που η δική της πολιτική οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και την οικονομία σε χρεωκοπία. Γι' αυτό η επιθετικότητα της Ν.Δ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξη του Π. Λαφαζάνη για τη "χρεωκοπία", ακούγεται ολοένα και περισσότερο ως ξόρκι ή, ακριβέστερα, ως προσπάθεια να χρεωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ το ολοένα και πιθανότερο ενδεχόμενο χρεωκοπίας.
  Αναμφίβολα η επιθετικότητα της Ν.Δ. εξυπηρετεί σχεδιασμούς επικοινωνιακού αντιπερισπασμού για τα σκληρά μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και, τελικώς, 16 δισ. ευρώ. Η συμπεριφορά της Ν.Δ. επιβεβαιώνει τη σοβούσα πολιτική αστάθεια. Η τρόικα εσωτερικού χρεώνεται καθημερινά την κοινωνική χρεωκοπία. Σε μια διαλυτική περίοδο για το ευρώ, αποδυναμώνεται το επιχείρημά της περί "εξόδου" από το ευρώ. Και καταφεύγει σε προληπτική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη "χρεωκοπία", ώστε να μην πέσει σ' αυτήν ο μουντζούρης!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.